מתכון

ניוקי ברוטב רוזה עם ברוקולי

דצמבר 2015
ניוקי ברוטב רוזה עם ברוקולי. צילום: דניאל לילה
ניוקי ברוטב רוזה עם ברוקולי. צילום: דניאל לילה

מנה מושקעת – ממש כמו במסעדה. רוצים חיים קלים? משתמשים בניוקי מוכנים.

מנה מושקעת – ממש כמו במסעדה. רוצים חיים קלים? משתמשים בניוקי מוכנים.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לניוקי:

לרוטב:

להגשה:

לניוקי:

לרוטב:

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

חולטים ברוקולי 3 דקות במים רותחים לריכוך. מסננים ומצננים.

מכינים את רוטב העגבניות

2

: מחממים שמן וחמאה בסיר. מוסיפים שום, וכשעולה ריח, מוסיפים את שאר החומרים למעט השמנת המתוקה. מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה כ-10 דקות. מוסיפים שמנת ומבשלים 3 דקות. עד כאן אפשר להכין מראש.

מכינים את הניוקי

3

: מבשלים תפוחי אדמה במים במשך 30-20 דקות, או עד שהם רכים. מרוקנים את הסיר ממים, מחזירים את תפוחי האדמה לסיר ומייבשים את הנוזלים העודפים. מקלפים ומועכים לפירה (אבל לא בבלנדר!). על המחית להיות חלקה ואחידה.

4

מוסיפים למחית ביצים, קמח, מלח, פלפל, אגוז מוסקט ופרמזן מגוררת. מערבבים (בידיים) לתערובת אחידה ומניחים במקרר לשעה.

5

מביאים לרתיחה סיר עם מי מלח (כמו לפסטה). מנמיכים את הלהבה למינימום, על מנת לשמור על החום.

6

מכניסים את הבצק לשקית זילוף חד-פעמית וגוזרים את הקצה בעובי הרצוי. "גוזרים" את הניוקי באורך הרצוי בעזרת מספרים ומזלפים ישירות לתוך המים הרותחים. תוך 2 דקות הניוקי צפים. מוציאים אותם החוצה וטועמים.

מרכיבים את המנה

7

: מחממים את הרוטב עם הברוקולי ומבשלים 2 דקות. יוצקים לצלחת עמוקה, מניחים מעל ניוקי, מפזרים פרמזן ומגישים.

מבחן הניוקי
איך יודעים שהניוקי הצליחו עוד לפני שטועמים? מבשלים אחד ובוחנים את המצב.
• אם ה"לחיים" שלו חלקות למגע והתוכן קל ואוורירי, ההצלחה מלאה.
• אם הוא התפזר לרסיסים במים, סימן שחסר קמח. מוסיפים לבצק מעט קמח.
• במקרה הרע עוד יותר הניוקי שוקע או שמרקמו מזכיר חול. במקרה כזה חסרה ביצה – כדאי להתחיל עם חצי ביצה טרופה.

גיוון:
אם אין ברוקולי טרי אפשר להשתמש ב-1 חבילה ברוקולי קפוא.