מתכון

נמסיס עם קרם שיבוסט נענע

דצמבר 2019
3 דירוגים
נמסיס עם קרם שיבוסט נענע של מיכל בוטון. צילום: רונן מנגן. סגנון: אינה גוטמן
נמסיס עם קרם שיבוסט נענע של מיכל בוטון. צילום: רונן מנגן. סגנון: אינה גוטמן

נעים להכיר: קרם שיבוסט - גרסת המרנג האוורירית של הפטיסייר

הנמסיס נולדה במסעדת "ריבר קפה" הלונדונית כסוג של כריסמס פודינג – עוגת שוקולד שאופים-מאדים בחום נמוך באמבט מים, כך שהיא מתקבלת לחה ועשירה, כמעט מוסית. גם אם העוגה נראית אפויה ויציבה, אל תקצרו את זמני האפייה ותנו לה להצטנן בנחת בתנור החם, אחרת היא עלולה לצנוח או להיסדק. העוגה צנחה בכל זאת? זה ממש לא נורא! זיגוג קרם שיבוסט – הכלאה טעימה של פטיסייר ומרנג – יסתיר את הפגמים ויוסיף טעם רענן של נענע, שכל כך מחמיא לשוקולד.

תבנית בקוטר 18 ס"מ וגובה 8 ס"מ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לעוגה

לקרם שיבוסט נענע

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 150 מעלות ומשמנים תבנית בקוטר 18 ס"מ וגובה 8 ס"מ (אפשר גם תבנית בקוטר 22 ס"מ, אך העוגה תהיה נמוכה יותר).

מכינים את העוגה

2

ממיסים שוקולד וחמאה על בן מארי. טורפים לתערובת אחידה ומצננים לטמפ' החדר.

3

מקציפים ביצים וסוכר כ- 8 דקות לקצף תפוח ובהיר. מעבירים שליש מכמות הקצף לתערובת השוקולד ומערבבים היטב. מעבירים את תערובת השוקולד לקערה עם יתרת הקצף ומערבבים היטב לקבלת קרם אחיד.

4

מניחים את התבנית העגולה בתוך תבנית עמוקה בעלת קוטר גדול יותר. יוצקים את הבלילה לתבנית המשומנת וממלאים את התבנית הגדולה במים רותחים.

5

אופים שעה, מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור החם לשעה נוספת. מעבירים למקרר לשעה לפחות. נשמר עד 5 ימים בקירור.

מכינים קרם שיבוסט

6

מרתיחים חלב, נענע ו- 2 כפות סוכר בסיר.

7

בינתיים טורפים קורנפלור וחלמון בקערה. מעבירים כף מהחלב הרותח לתערובת החלמון, טורפים ומעבירים הכל לסיר עם החלב הרותח. ממשיכים לבשל על להבה נמוכה תוך כדי טריפה 4-3 דקות, עד שהקרם מתחיל לבעבע. ממשיכים לבשל 2 דקות נוספות תוך כדי טריפה ומורידים מהכיריים.

8

מעבירים את הקרם למגש או לקופסה גדולה, מכסים את פניו בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה. נשמר בקירור עד 3 ימים.

9

מקציפים חלבון עם יתרת הסוכר 7 דקות לקבלת מרנג מבריק ויציב.

10

מוציאים את עלי הנענע מקרם הנענע הקר וטורפים אותו היטב. מקפלים את המרנג לתוך קרם הנענע, מורחים על העוגה ומגישים.