מתכון

סְקוֹרְדַליָה (ממרח שקדים ושום)

אוגוסט 2017
5 דירוגים
סְקוֹרְדַליָה (ממרח שקדים ושום)
סְקוֹרְדַליָה (ממרח שקדים ושום)

באתונה לסקורדליה מעמד דומה לזה של החומוס שלנו - מנגבים אותה עם לחם או מגישים כמטבל לצד דגים מטוגנים או צלויים

את הסקורדליה הכרתי כשעבדתי בשביל קוסטס ספליאדיס (Costas Spiliadis) – איל מסעדנות קנדי-יווני. במסגרת העבודה נסעתי לכמה חודשים לאתונה, שם יש לסקורדליה מעמד דומה לזה של החומוס שלנו – מנגבים אותה עם לחם או מגישים כמטבל לצד דגים מטוגנים או צלויים. בזכות המפגש בין המתיקות של השקדים והשום הקלוי לחריפות של השום הטרי הסקורדליה תצטיין גם לצד נתחי בשר קרים.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

מניחים כל ראש שום על ריבוע רדיד אלומיניום, מזלפים עליו שמן זית (כף או שתיים לכל ראש) וסוגרים את רדיד האלומיניום.

3

אופים את שיני השום 30 דקות לריכוך, מצננים ומחלצים את השיניים מהקליפה.

4

טוחנים שקדים, תפו”א, את השום האפוי, שום טרי וחומץ במעבד מזון כ-2 דקות לעיסה חלקה. מזלפים שמן קנולה ושמן זית באיטיות ותוך כדי עיבוד עד שהם נטמעים. מתבלים במלח ופלפל. שומרים עד 10 ימים בצנצנת סגורה במקרר.