קינוח ילדות אולטימטיבי שהכי מתאים להגשה בחורף: גם כי העוגות מנחמות וספוגות בסירופ מתוק עם בוסט עדין של אלכוהול, וגם כי תותים טריים בעונה מקשטים את הסברינות הכי יפה שאפשר. ויש גם קצפת.
שימו לב: הבצק זקוק לשעה ו-40 דקות התפחה ו-8 שעות קירור.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק
לסירופ
לתוספת
לקצפת
לקישוט
אופן ההכנה
מכינים את הבצק
1
מערבבים בקערה קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים חמאה, ביצים וחלב וטורפים לבלילה אחידה וחלקה. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
2
מעבירים את הבצק לשק זילוף ומשהים ל־20 דקות נוספות.
3
ממלאים שקעים של תבנית סברינה בבצק לשלושת רבעי גובה ומתפיחים את הסברינות בתבנית למשך 20 דקות נוספות.
4
מחממים תנור ל־160 מעלות.
5
אופים את הסברינות כ־11 דקות להזהבה יפה. מוציאים מהתנור ומעבירים למקרר ללילה שלם.
לקראת ההגשה מכינים את הסירופ
6
מביאים לרתיחה בסיר את כל המרכיבים ומבשלים 3־4 דקות נוספות, עד שהסירופ מוכן.
מכינים את הקצפת
7
מקציפים את כל המרכיבים במיקסר עם וו בלון כ־2 דקות לקצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף.
8
מוציאים את הסברינות מהמקרר, טובלים בסירופ החם ומשאירים בסירופ ל־10־15 דקות, עד שהן ספוגות ורכות. מעבירים לתבנית ויוצקים מעל ורמוט או רום.
9
מסדרים את הסברינות על מגש, מזלפים על כל אחת תלולית יפה של קצפת, מקשטים בתותים ומגישים.