מתכון

פסטה "סוכריות" דלעת של השף עומר מילר

דצמבר 2015
3 דירוגים
"סוכריות" דלעת של השף עומר מילר. צילום: דניאל לילה
"סוכריות" דלעת של השף עומר מילר. צילום: דניאל לילה

"זו מנה נורא פשוטה", מסכם השף. "מתיקות של דלעת, חמאה, כמהין וריקוטה עשירה"

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק:

למילוי דלעת:

לרוטב:

לבצק:

למילוי דלעת:

לרוטב:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

מעבדים את כל החומרים במעבד מזון רק עד שנוצרים פירורי בצק. מעבירים אותם למשטח עבודה ומעבדים ביד לקבלת בצק גמיש. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

בינתיים מכינים את המלית:

2

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

3

מניחים דלעת בתבנית ומפזרים מעל סוכר, תימין, מלח, פלפל ושאטה. אופים כ-45 דקות עד שהדלעת רכה ומצננים.

4

טוחנים את הדלעת במעבד מזון בפולסים למרקם מעט גס ומעבירים לקערה. מוסיפים ריקוטה ומערבבים. מתקנים תיבול במידת הצורך.

מרכיבים את ה"סוכריות":

5

מקמחים מעט את הבצק ומרדדים במכונת פסטה ליריעות בעובי כ-3 מ"מ.

6

חותכים כל יריעת פסטה לריבועים בגודל 8 ס"מ ומניחים במרכז כל ריבוע כף מהמלית. מקפלים את הריבוע לשניים לצורת מלבן. כל מלבן מקפלים שוב לשניים כך שיתקבל מלבן צר יותר. מכווצים את שולי המלבן לקבלת מראה של עטיפת סוכרייה.

מבשלים את ה"סוכריות":

7

מביאים לרתיחה סיר עם הרבה מים ומלח, מוסיפים את הסוכריות (כמה בכל פעם) ומבשלים 4 דקות.

מכינים את הרוטב ומגישים:

8

מחממים מחבת עם 50 גרם חמאה ו-1/4 כפית ממרח כמהין (מכינים בכל פעם מנה אחת). מוסיפים כ-8 "סוכריות" ומקפיצים כחצי דקה עד שהחמאה עוטפת אותן. ממשיכים כך עם שאר המנות.