מתכון

סוכריות פסטה במילוי דלעת ושקדים

אפריל 2021
סוכריות פסטה במילוי דלעת ושקדים של שף מנה שטרום | צילום: מיכל רביבו
סוכריות פסטה במילוי דלעת ושקדים של שף מנה שטרום | צילום: מיכל רביבו

פסטה ממולאת בצורה המזכירה עטיפת סוכריות. את הסוכרייה אפשר למלא במילויים שונים

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק רביולי

למילוי דלעת ושקדים

לרוטב ולהגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את בצק הרביולי

1

לשים את כל החומרים במיקסר באמצעות וו לישה או לשים ידנית, לקבלת בצק אחיד וחלק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות. 

מכינים את המילוי

2

מחממים תנור ל־ 180 מעלות.

3

משמנים תבנית בשמן זית ומניחים בשכבה אחת קוביות דלעת. מפזרים מעל מלח גס וסוכר חום, משלבים בין קוביות הדלעת עלי מרווה וצולים 40 דקות.

4

נפטרים מעלי המרווה, מכניסים את הדלעת הצלויה למעבד מזון, מוסיפים גבינות, שקדים, מלח ופלפל וטוחנים למחית אחידה. מעבירים את המחית לשק זילוף.

ממלאים ומבשלים את הפסטה

5

מרדדים את בצק הפסטה לעלה דק וארוך במכונת פסטה. 

6

מניחים את הבצק המרודד על משטח עבודה מקומח וחותכים למלבנים בגודל 5*10 סנטימטרים. מברישים אותם בביצה טרופה.

7

מסדרים את המלבנים כך שצדם הארוך קרוב אליכם. במרכז החלק התחתון מזלפים מעט מילוי וגוללים כלפי החלק הריק (הלאה מכם). מהדקים משני צדי המילוי וסוגרים בתנועה סיבובית, כפי שסוגרים סוכרייה.

8

מבשלים את סוכריות הפסטה במים רותחים מומלחים במשך 3־4 דקות.

במקביל מכינים את הרוטב

9

ממיסים חמאה ומרווה במחבת רחבה.

10

כאשר כל הסוכריות מוכנות, מוסיפים אותן מיד למחבת עם הרוטב עם מעט ממי בישול הפסטה. מבשלים יחד דקה או שתיים תוך נענוע המחבת ומגישים לצד פרמזן מגוררת.

מתוך הספר "געגועים לאיטליה", הוצאה עצמית, 207 עמודים, 84 שקלים. הספר מגיע בגרסה כשרה ובגרסה לא כשרה.

געגועים לאיטליה, מנה שטרום. צילום: מיכל רביבו
געגועים לאיטליה, מנה שטרום. צילום: מיכל רביבו