מתכון

סוכריות שוקולד וקוקוס

מתכון הודי מסורתי עם טוויסט - שימוש בחלב מרוכז במקום ביצים

1,728 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2021
סוכריות שוקולד וקוקוס. צילום מתוך הספר "Babka, Boulou & Blintez"
סוכריות שוקולד וקוקוס. צילום מתוך הספר "Babka, Boulou & Blintez"

"מתכון הודי מסורתי עם טוויסט שלי – שימוש בחלב מרוכז במקום ביצים. הוספתי לחלב אבקת קקאו טהור, והפכתי את הסוכריות לפינוק שוקולד חלב עם ציפוי דק של הל ואבקת קקאו. מי שלא אוהב יכול, לוותר על ההל".

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים חלב מרוכז בסיר עם תחתית עבה על להבה בינונית־נמוכה. מוסיפים אבקת קקאו ומערבבים נמרצות תוך כדי שבירת הגושים. כשהתערובת מתחממת ומתחילה לבעבע בעדינות, מוסיפים קוקוס ומערבבים נמרצות. ממשיכים לערבב ולקפל כ־10 דקות עד קבלת תערובת במרקם מוצק יותר, שאפשר לגלגל. היזהרו לא לשרוף את התערובת.

2

כשהתערובת מגיעה למרקם הרצוי, מסירים את הסיר מהאש, מעבירים את התערובת לקערה חסינת חום ומחכים שהבצק יתקרר מעט.

3

מפזרים מעט קוקוס על משטח עבודה. לוקחים בערך כפית מהתערובת, מגלגלים בין כפות הידיים לכדור ומגלגלים בקוקוס לציפוי. אמורות להתקבל בערך 35־40 סוכריות, תלוי בגודל של הכדורים.

4

אם רוצים, מפזרים על כל סוכרייה מעט הל ואבקת קקאו. מעבירים לצלחת הגשה ומקררים מעט במקרר, עד שהסוכריות מתייצבות. מגישים בטמפרטורת החדר.