מתכון

סופגניות לא מטוגנות (אפויות)

דצמבר 2015
סופגניות לא מטוגנות (אפויות)
סופגניות לא מטוגנות (אפויות)

מתכון ייחודי לסופגנייה טעימה, לא מטוגנת אלא אפויה, שאפשר ליהנות ממנה בלי ייסורי מצפון

יש כאלה שמחכים כל השנה לחגיגת הסופגניות המתוקה; אחרים חוששים לגזרתם. סטפן לייק, השף­ קונדיטור של חברת "שמרית", הכין מתכון ייחודי לסופגנייה טעימה, לא מטוגנת אלא אפויה, שאפשר ליהנות ממנה בלי ייסורי מצפון.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק:

להברשה:

לציפוי:

לבצק:

להברשה:

לציפוי:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

שמים את כל החומרים לבצק בקערת מערבל, למעט מרגרינה, מים וצימוקים. לשים בעזרת וו לישה במהירות איטית ומוסיפים בהדרגה מים עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים מרגרינה ולשים עד שהמרגרינה נבלעת בבצק (הבצק יהיה דביק).

2

מוסיפים את הצימוקים ולשים 2 דקות. מכסים ומעבירים להתפחה במקרר ל-4 שעות לפחות או למשך הלילה.

3

מקמחים משטח ומחלקים את הבצק ל-30 יח' במשקל של כ-70 גרם כל אחת.

4

מכדררים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה עם רווחים בין הכדורים. מכסים את התבנית ומתפיחים כשעה.

5

מחממים תנור ל-170 מעלות.

אופים את הסופגניות:

6

מורחים ביצה על הכדורים ואופים כ-20-15 דקות. לציפוי שוקולד: מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. מוסיפים שוקולד, ממתינים כדקה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. טובלים את החלק העליון של הסופגניות בתערובת השוקולד והופכים. מקשטים בקישוט הרצוי.

לקישוט המסורתי:

7

חוצים את הסופגנייה (כמו כריך), מורחים ריבה וסוגרים. מפזרים אבקת סוכר ושמים כפית ריבה במרכז.