מתכון

סופלה לימון

נובמבר 2019
4 דירוגים
סופלה לימון של מיכל חביביאן. צילום: דור קדמי
סופלה לימון של מיכל חביביאן. צילום: דור קדמי

קינוח אידיאלי למי שחושק בכזה שלא יקלקל את הארוחה בכבדות

לסופלה מרקם קליל וגם ההכנה עצמה קלילה. העובדה שמדובר בסופלה לימוני ולא שוקולדי, מוסיפה רעננות וטעם של עוד אחרי כל ארוחה.

לקליפות לימון מסוכרות

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־175 מעלות. משמנים קלות (בשמן קוקוס או בחמאה) 6 תבניות סופלה או ספלים בינוניים.

2

טורפים היטב חלמונים עם חצי מכמות הסוכר בבן מארי לתערובת תפוחה (מניחים סיר עם מים על להבה בינונית ומעליו מניחים קערת אלומיניום עם החלמונים והסוכר. חשוב להקפיד שהמים לא ייגעו בקערה - החום צריך להגיע מהאדים). מוסיפים מיץ לימון וקמח וטורפים במשך 2 דקות נוספות. מסירים את הקערה מהסיר וממשיכים לערבב עד שהתערובת מתקררת.

3

מקציפים במיקסר חלבונים עם יתרת הסוכר במשך כ־3 דקות עד לקבלת קצף רך.

4

מעבירים שליש מהקצף לתערובת החלמונים ומערבבים. מקפלים פנימה בעדינות את יתר הקצף. מעבירים את הבלילה לתבניות המשומנות (יוצקים את הבלילה עד ל־3/4 גובה). מכניסים לתנור ואופים כרבע שעה עד שהסופלה עובר את גובה התבנית והחלק העליון משחים.

5

 בוזקים אבקת סוכר, מעטרים בקליפות לימון מסוכרות ומגישים.