מתכון

סושי סלמון לימון

לאחר הידוק הרול, הגישו אותו לצד ספייסי מיונז, ווסאבי וג'ינג'ר כבוש

נובמבר 2018
סושי סלמון לימון של שף יאמה סאן. צילום וסטיילינג: דרור עינב
סושי סלמון לימון של שף יאמה סאן. צילום וסטיילינג: דרור עינב

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטמאגו (חביתה יפנית)

להגשה

אופן ההכנה

לטמאגו

1

מכניסים את כל המרכיבים לקערה ומערבבים היטב. מחממים מחבת על האש ומשמנים קלות. מכניסים מעט מהתערובת עד לכיסוי אחיד של תחתית המחבת בגובה סנטימטר אחד.

2

לאחר דקה, כשהשכבה התחתונה מוכנה, מקפלים שליש מהחביתה כלפי האמצע ואז מקפלים קיפול נוסף.

3

משמנים את החלק הפנוי של המחבת ומוסיפים עוד מהתערובת (עד לכיסוי אחיד בגובה סנטימטר - חשוב שהבלילה תהיה במגע עם החביתה שקופלה), ומקפלים שוב לצד השני. חוזרים על הפעולה 5-7 פעמים – מקפלים את החביתה, משמנים ומוסיפים בלילה).

4

מוציאים את גלילת הטמאגו ופורסים לפרוסות בעובי של 2 סנטימטר.

לאספרגוס

5

מכניסים את האספרגוס לסיר עם מים רותחים ל-2 דקות, ומוציאים לקערה עם מי קרח ל-2 דקות נוספות, להפסקת הבישול. מוציאים וחותכים לרצועות.

להרכבת המנה

6

מניחים אצת סושי על מחצלת הגלגול ועליה משטחים את האורז בשכבה אחידה לכל אורך האצה. מהדקים את האורז והופכים את האצה כך שהאורז פונה כלפי מטה.

7

חותכים רצועות מהאבוקדו, ומשאירים חלק בצד לעיטור. מסדרים את האספרגוס, הפטריות, הטמאגו ורצועות האבוקדו במרכז האצה ומגלגלים לרול. כאשר הרול מוכן מניחים מעליו לכל אורכו פרוסות אבוקדו דקות ואת נתח הסלמון, ומהדקים.

להגשה

8

חותכים את הרול ל-6-8 חתיכות ומגישים עם סויה, ספייסי מיונז, ווסאבי וג'ינג'ר כבוש.