מתכון

סטייק מינוט בקרמל פלפלים חריפים ויין לבן

פברואר 2020
2 דירוגים
סטייק מינוט בקרמל פלפלים חריפים ויין לבן של הדיי עפאים. צילום: דן פרץ
סטייק מינוט בקרמל פלפלים חריפים ויין לבן של הדיי עפאים. צילום: דן פרץ

קרמל חריף הוא כנראה הטעם הממכר מכולם ועומד בבסיסם של מטבחים רבים

החיבור של הקרמל החריף עם סטייק דקיק של סינטה הופך אותו לכזה שאי אפשר להפסיק לאכול ממנו.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מפזרים סוכר במחבת כבדה ומחממים על להבה בינונית בלי לערבב עד שהסוכר מתחיל להימס. מוסיפים פלפלים ומניחים להם להיצרב בסוכר תוך כדי ערבוב בכף עץ במשך כ-2 דקות. מוסיפים יין לבן וחמאה ומערבבים בעזרת כף עץ תוך גירוד המשקעים מתחתית המחבת. היין יבעבע בנמרצות ויצטמצם במחבת כעבור כדקה.

2

צורבים את הסטייקים כדקה מכל צד, מתבלים במלח ובפלפל ומגישים מייד. אם המחבת מתחילה להישרף, מוסיפים עוד מעט יין לבן בין סטייק לסטייק.