מתכון

סטייק סינטה במרינדת בלסמי וגראטן תפודים

דצמבר 2018
1 דירוגים
סטייק סינטה במרינדת בלסמי וגרטאן תפודים של פאולין שובל. צילום: איל גרניט
סטייק סינטה במרינדת בלסמי וגרטאן תפודים של פאולין שובל. צילום: איל גרניט

סטייק סינטה מושרה במרינדת בלסמי לצד מאפה תפוחי אדמה מוקרם בגרסה כשרה וטעימה

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למרינדה

לגראטן

למרינדה

לגראטן

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מרינדה

1

מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים את הבשר במרינדה והופכים מספר פעמים עד שהוא יכוסה כולו ברוטב.

2

שומרים בצד לשעה לפחות. ניתן להכין מראש ולשמור זמן יותר ארוך במקרר.

גראטן

3

קולפים ופורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי 3-4 מ"מ, ומכניסים את הפרוסות לסיר עם מים חמים וכף מלח.

4

מביאים לרתיחה ומבשלים על אש גבוהה במשך מספר דקות עד שתפוחי האדמה מבושלים למחצה - נשברים בקלות יחסית, אך לא רכים לגמרי.

5

מורידים מהאש ומסננים, שומרים כוס ממי הבישול בצד.

6

קוצצים את מעדן האווז לקוביות קטנות, כולל השומן. מחממים מחבת על אש גבוהה במשך 2-3 דקות ומקפיצים עליה את קוביות האווז עד להזהבה קלה (אין צורך להוסיף שמן).

7

מביאים לרתיחה בסיר את חלב השקדים.

8

מכניסים לקערה את החלמונים, קוביות האווז והעירית. מערבבים את הכל היטב.

9

מוסיפים בהדרגה את חלב השקדים תוך כדי ערבוב על מנת להשוות טמפרטורות, כדי שהחלמונים לא יתבשלו. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.

10

מוסיפים את תפוחי האדמה המבושלים לקערה ומערבבים בעדינות כדי שלא לשבור אותם. המטרה היא לא להגיע למרקם של פירה, אלא שהפלחים יכוסו ברוטב. אם יש צורך בעוד נוזלים, ניתן להוסיף את מי הבישול ששמרנו בצד.

11

משמנים תבנית אפייה בשמן זית. יוצקים בעדינות את תערובת תפוחי האדמה לתוך התבנית ומיישרים.

12

משמנים במעט שמן זית מלמעלה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-20-25 דקות (או עד לקבלת קראסט זהוב ויפה). שומרים בצד עד להגשה.

סינטה

13

על אש גבוהה מחממים מחבת פסים במשך 3-4 דקות. מוציאים את הסטייקים מהמרינדה ומסירים את עודפיה. מניחים את הסטייקים על המחבת וצולים כ-2 דקות מכל צד או עד שרואים נוזלים ראשונים שמצטברים על פני הבשר.

14

אם רוצים בשר מבושל יותר, מכניסים את המחבת ל-4-5 דקות נוספות לתנור החם (אם מעדיפים לאכול בשר מבושל היטב, עדיף לבחור בנתח אחר).

15

מוציאים את הבשר מהמחבת ושמים למספר דקות לנוח על קרש חיתוך. בינתיים יוצקים את המרינדה לתוך המחבת, מערבבים היטב על מנת שתספוג את מיצי הבשר ומחזירים לאש. מצמצמים לחצי.

16

מגישים את הסטייק פרוס לצד הגראטן, עם זילוף של הרוטב מעל.