מתכון

סטייק קצוץ (Chopped Steak)

מתכון לסטייק קצוץ, שתענוג למלא בו את הטורטיה

4,187 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
סטייק קצוץ (Chopped Steak). צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
סטייק קצוץ (Chopped Steak). צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

כדי לארגן מסיבת טאקו צריך להצטייד בערמה גדולה של טורטיות, להכין שלושה-ארבעה ממרחים, לתגבר אותם בכמה סלסות רעננות ולחשוב על דברים טובים למלא בהם את הטורטיות. איתמר דוידוב מביא מתכון לסטייק קצוץ, שתענוג למלא בו את הטורטיה. מתכון לצליית בשר ממטבח הטקס-מקס בתערובת תבלינים (שמצוינת גם לתיבול עוף). מומלץ לצלות ולקצוץ את הסטייק סמוך להגשה.כל מה שנשאר זה לעלות על הגג לעת ערב ו… ואמוס, פייסטה!

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתערובת התיבול:

אופן ההכנה

1

מערבבים את כל התבלינים. משתמשים מייד או שומרים במקרר.

2

מחממים מחבת פסים או גריל ומשפשפים בחצי בצל טבול בשמן זית.

3

מתבלים את נתחי הבשר בתערובת התיבול ומטפטפים מעט שמן זית.

4

צולים את הבשר דקה-שתיים מכל צד לדרגת מדיום-רייר.

5

מעבירים את הנתח למשטח עבודה וממתינים כמה דקות (כדי שהמיצים לא יברחו ויותירו אותו יבש). מפזרים מעט מלח גס.

6

פורסים את הסטייקים לרצועות ברוחב ½1 ס”מ ומגישים.

גרסת הטאקו: מחממים קלות טורטייה תירס. מניחים עליה את התבשיל ועליו סלסת בצל, צנוניות וגינה מכסיקנית (רצועות חסה או כרוב, כוסברה ובצל ירוק). סוחטים מיץ לימון או ליים ומגישים.