מתכון

סטייק שייטל עם כרוב אדום בבירה

השייטל מיועד לאנשים שאוהבים סטייק שרירי, שנותן פייט יפה בלעיסה

מרץ 2025
סטייק שייטל עם כרוב אדום בבירה של מורן ינאי, “הוטל מונטיפיורי” (צילום: אילן נחום)
סטייק שייטל עם כרוב אדום בבירה של מורן ינאי, “הוטל מונטיפיורי” (צילום: אילן נחום)

דווקא מהסיבה הזו, וכדי שלא יהיה קשה מדי, חשוב לקנות בשר שיושן לפחות שלושה שבועות. התוספת כאן עשויה מירק פשוט וזול, שעובר צלייה ממושכת והופך בעצמו ל”נתח” מרשים ועשיר טעמים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

חומרים ל 4- מנות:

לגרמולטה:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל 180 מעלות.

2

מכינים את הכרוב: מניחים את רבעי הכרוב בתבנית. מערבבים ציר ובירה ויוצקים לתבנית (הנוזל צריך לכסות 2/3 מגובה הכרוב). מתבלים במעט מלח ופלפל (הרוטב עתיד להצטמצם, לכן יש לתבל בעדינות). מכסים במכסה או ברדיד אלומיניום.

3

מכניסים לתנור למשך כשעה וחצי עד שהכרוב סופג טעמים ומתרכך לחלוטין.

4

מוציאים את הכרוב מהנוזל, מעבירים את נוזלי הבישול לסיר ומצמצמים לשליש הכמות. מחזירים את הכרוב לנוזל ושומרים בצד.

5

מכינים את הגרמולטה והבשר: מערבבים את מרכיבי הגרמולטה.

6

מתבלים את הבשר במלח ופלפל וצולים על גריל או במחבת ברזל במשך כ 7- דקות מכל צד לדרגת מדיום (מומלץ).

7

מרכיבים את המנה ומגישים: מחממים מעט את הכרוב בנוזלי הבישול.

8

מניחים על צלחת את הבשר ורבע כרוב, יוצקים מהרוטב, מפזרים מהגרמולטה ומגישים.