מתכון

סטיקי דייט-קייק

פברואר 2021
סטיקי דייט-קייק של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: אילן נחום)
סטיקי דייט-קייק של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: אילן נחום)

עוגה אוסטרלית טעימה, דחוסה ומלאת נשמה, שהולכת נפלא עם גלידה

המתכון מותאם לתבנית בקוטר 22 ס"מ או 12 מאפינס.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכינים את העוגה

2

מניחים תמרים, תה וסודה לשתייה בקערה וממתינים 10 דקות. מערבבים לריכוך.

3

מקציפים חמאה עם סוכר 2 דקות במיקסר למרקם קרמי. מוסיפים ביצה אחר ביצה ומערבלים עד שנטמעות בתערובת. מוסיפים תמצית וניל ומערבלים. מנפים את הקמח לתערובת ומערבלים למרקם חלק.

4

יוצקים לתבנית משומנת או לשקעים משומנים בתבנית מאפינס.

5

אופים 30 דקות למאפינס ו-40 דקות לעוגה. העוגה מוכנה כאשר קיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים.

מכינים את הרוטב

6

מבשלים שמנת וסוכר חום 2-3 דקות להתעבות. שומרים במקרר.

7

לפני ההגשה יוצקים את הרוטב על העוגה.