שימו לב: אידוי האורז הוא מלאכה קצת מלכלכת. מומלץ להשתמש בשושנת אידוי, בקוסקוסייר או אפילו במסננת שתולים על דופן הסיר – קל יותר לנקות אותם מאשר את סלסילת הבמבוק. כשאין מנגו אפשר להשתמש בפרוסות מלון או אננס.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
משרים אורז במים קרים למשך 12 שעות ומסננים.
מכינים את האורז
2
מאדים את האורז כ- 30 דקות בכלי אידוי, שמונח מעל סיר עם מים רותחים, עד שהוא נהיה רך ודביק, אבל מרקמו עדיין נגיס מעט. מעבירים את האורז לקערה.
מכינים קרם קוקוס ומגישים
3
שמים בסיר קרם קוקוס, סוכר ומלח ומביאים לרתיחה. מבשלים 5 דקות ברתיחה עדינה שהסוכר נמס והתערובת מסמיכה מעט.
4
יוצקים כמחצית מהקרם על האורז ומקפלים פנימה עד שמתקבל אורז במרקם דביק וסמיך.
5
יוצקים את הקרם הנותר לצלחות הגשה. מניחים בכל צלחת 4-3 תלוליות אורז ועל כל תלולית 3-2 פרוסות מנגו. מגישים חמים או בטמפ' החדר.