מתכון

סטיקי רייס, מנגו וקרם קוקוס

זה הקינוח הכי בסיסי בתפריט התאילנדי - ואם תשאלו אותי, גם הכי טעים

אוקטובר 2019
סטיקי רייס, מנגו וקרם קוקוס של אריק פורת. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
סטיקי רייס, מנגו וקרם קוקוס של אריק פורת. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

שימו לב: אידוי האורז הוא מלאכה קצת מלכלכת. מומלץ להשתמש בשושנת אידוי, בקוסקוסייר או אפילו במסננת שתולים על דופן הסיר – קל יותר לנקות אותם מאשר את סלסילת הבמבוק. כשאין מנגו אפשר להשתמש בפרוסות מלון או אננס.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

משרים אורז במים קרים למשך 12 שעות ומסננים.

מכינים את האורז

2

מאדים את האורז כ- 30 דקות בכלי אידוי, שמונח מעל סיר עם מים רותחים, עד שהוא נהיה רך ודביק, אבל מרקמו עדיין נגיס מעט. מעבירים את האורז לקערה.

מכינים קרם קוקוס ומגישים

3

שמים בסיר קרם קוקוס, סוכר ומלח ומביאים לרתיחה. מבשלים 5 דקות ברתיחה עדינה שהסוכר נמס והתערובת מסמיכה מעט.

4

יוצקים כמחצית מהקרם על האורז ומקפלים פנימה עד שמתקבל אורז במרקם דביק וסמיך.

5

יוצקים את הקרם הנותר לצלחות הגשה. מניחים בכל צלחת 4-3 תלוליות אורז ועל כל תלולית 3-2 פרוסות מנגו. מגישים חמים או בטמפ' החדר.