מתכון

סטיקי רייס עם מנגו

ספטמבר 2019
1 דירוגים
סטיקי רייס עם מנגו של סיון שטרנבך. צילום: דניאל לילה
סטיקי רייס עם מנגו של סיון שטרנבך. צילום: דניאל לילה

קינוח תאילנדי קלאסי טעים במיוחד

השריית האורז בקרם קוקוס מתוק הופכת אותו למצע קרמי רך וספוג ניחוחות, שמשתלב מעולה עם פרוסות מנגו טרי.

לסטיקי רייס

20 דקות עד שעתיים השריה של האורז בסירופ.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

קולים שומשום במחבת יבשה 4-3 דקות על להבה בינונית עד שעולה ניחוח קלוי (זהירות - לא לשרוף!).

2

שמים כוס קרם קוקוס עם 1/3 כוס סוכר ומלח בסיר קטן ומבשלים כ- 2 דקות על להבה בינונית ותוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס.

3

יוצקים את קרם הקוקוס החם על האורז ומערבבים. מכסים ומשהים 20 דקות ועד שעתיים.

4

שמים את יתרת קרם הקוקוס עם 3 כפות הסוכר הנותרות בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים ללא כיסוי 3 דקות עד שהרוטב מסמיך. מדי פעם מערבבים.

5

עורמים אורז על צלחת הגשה ומניחים עליו פרוסות מנגו. מזלפים מעט מהרוטב, מפזרים שומשום ומגישים.