מתכון

סיגר קולסלאו עוף עם מטבוחה וצ'ירצ'י

פברואר 2019
1 דירוגים
סיגר קולסלאו עוף עם מטבוחה וצ'ירצ'י של שפים אליעזר מזרחי ואורי נבון ממחניודה. צילום: רן בירן
סיגר קולסלאו עוף עם מטבוחה וצ'ירצ'י של שפים אליעזר מזרחי ואורי נבון ממחניודה. צילום: רן בירן

אפשר לפרק את המתכון ולהכין רק את הסיגרים או התוספות, ואפילו לקנות את התוספות ולקצר תהליכים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לעוף קונפי

לקולסלאו

למיונז ביתי (אפשר להחליף ב־6 כפות מיונז קנוי)

למטבוחה

לצ'ירצ'י

לעוף קונפי

לקולסלאו

למיונז ביתי (אפשר להחליף ב־6 כפות מיונז קנוי)

למטבוחה

לצ'ירצ'י

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

למטבוחה

1

שוטפים את העגבניות במים קרים וחורצים איקס בתחתיתן. מרתיחים מים בסיר עמוק ומוסיפים את העגבניות. מבשלים כ־7 דקות ומוציאים. מקלפים את העגבניות ומוציאים את העוקץ בעזרת סכין קטנה. קוצצים את העגבניות לקוביות קטנות ושומרים את הנוזלים.

2

מחממים סיר שטוח ורחב עם מעט שמן ומטגנים את השום כ־2 דקות על אש בינונית. מוסיפים את העגבניות עם המיץ ומבשלים על אש קטנה ½3­־4 שעות עד שהנוזלים מתאדים לגמרי והצבע הופך לכהה.

3

מטגנים את הפלפלים החריפים במחבת עם מעט שמן וקולפים אותם. שמים את הפפריקות בשמן שבו טוגנו הפלפלים ומטגנים מעט כדי לפתוח את הטעמים. מוסיפים את הפלפלים והשמן עם הפפריקות לסיר ומערבבים. מבשלים כשעה נוספת. מתבלים במלח לפי הטעם.

לצ'ירצ'י

4

צולים את הדלעת בתנור עם מעט שמן זית עד לריכוך. מועכים עם מזלג ומסננים במסננת גדולה.

5

שורפים את החצילים על אש גלויה, מצננים מעט ומנקים מהקליפה. מועכים עם מזלג ומסננים.

6

מבשלים את הגזרים במים עד לריכוך ומועכים במזלג. מערבבים את כל הירקות המעוכים בקערה ומתבלים בשאר מרכיבי המתכון. מתקנים תיבול.

לשוקי עוף קונפי

7

ממסים את שומן האווז בסיר עמוק. מוסיפים את ירכי העוף והתבלינים ומבשלים על אש קטנה כ־25 דקות או עד שהעוף ממש מתפרק מהעצם. מסננים. מפרקים את העוף מהעצם, קוצצים ומניחים בצד.

למיונז

8

טורפים בקערה את החלמונים עם שאר מרכיבי המיונז מלבד השמן עד לקבלת תערובת אחידה. מזלפים את השמן באטיות תוך כדי טריפה עד לקבלת מרקם של מיונז. שומרים במקרר.

לקולסלאו

9

משרים את פטריות הפורצ'יני במים חמים כ־10 דקות. מסננים וקוצצים.

10

מחממים במחבת מעט מהשומן של העוף ומטגנים את הבצלים עד הזהבה. מוסיפים את פטריות הפורצ'יני ומבשלים כ־2 דקות נוספות. מצננים.

11

מערבבים בקערה כרוב, גזרים, שום, בצל ירוק וכוסברה. מוסיפים את העוף הקצוץ ו־3 כפות מיונז. מערבבים היטב ומתקנים תיבול.

להרכבה

12

מניחים בקצה כל עלה סיגר כף מתערובת העוף קולסלאו, מגלגלים בזהירות תוך כדי הידוק העלה, מקפלים את הקצוות פנימה ומדביקים במעט מתערובת המים והקמח.

13

מטגנים את הסיגרים בשמן עמוק עד הזהבה ומעבירים לנייר סופג. מגישים עם הצ'ירצ'י, המטבוחה ופלח לימון.