מתכון

סיכבאג' כתף טלה

פברואר 2019
1 דירוגים
סיכאג' כתף טלה של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
סיכאג' כתף טלה של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר

מתכון קדרה פרסי עתיק המבוסס על חומץ שמוציאים ממנו את החמיצות, מה שמעניק למנה טעם שונה מאוד מקדרות על בסיס יין

בפרסית "סיכ" הוא חומץ, ו"באג' " הוא תבשיל. כדי לבשל את הבשר בחומץ יש להוציא ממנו את החמיצות תחילה – מכניסים את הקדרה עם החומץ לתנור החם עד שהריח של החומץ מתעדן ונהיה מתקתק. אחר כך מוסיפים לקדרה את המרכיבים ומחזירים לתנור לבישול ארוך. הטעם של התבשיל שונה מאוד מהטעם המוכר של קדרות על בסיס יין.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־150 מעלות. יוצקים את החומץ לקדרה ושמים בתנור כחצי שעה - הריח יתעדן עם הזמן (כחצי שעה סך הכל).

2

מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומעבירים לקדרה. מוסיפים מים עד כאצבע מתחת לגובה התבשיל.

3

מחזירים לתנור ל־3 שעות לפחות.