לדברי יובל “הוא כל כך טעים, שאפשר ממש לשתות אותו.” הרוטב מרוכז מאוד, וממש לפני ההגשה מערבבים אותו עם מיץ לימון ביחס שווה. בכמות שנשארה תוכלו להשתמש לסלטים תאילנדיים, לתיבול פירות ים ופרוסות בשר צרובות או אפילו כוויניגרט לסלט עלים. כדאי להכין את הרוטב 3 ימים (ואפילו שבוע) מראש, כדי שהטעמים יתפתחו.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
חומרים ל-4 מנות:
לרוטב סינג-סינג (500 מ”ל סירופ):
לסלט:
להגשה:
אופן ההכנה
1
מכינים את הרוטב (לפחות 3 ימים מראש): מרתיחים מים וסוכר דקלים ומבשלים עד שהסוכר נמס ומתקבל סירופ. מניחים להצטנן.
2
מרסקים גס (בפולסים) פלפלים, ג’ינג’ר, בצל ושום במעבד מזון. מעבירים לקופסה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. מכסים היטב ומשהים לפחות 3 ימים ועד חודש במקום קריר ומוצל (לא במקרר).
3
מבשלים את דפי השעועית: משרים את הדפים בקערת מים כ 15 דקות עד שהם מתרככים ורק מתחילים להסתלסל. חולטים במים רותחים במשך כדקה עד שהדפים מסתלסלים לגלילים אך נשארים נגיסים. מסננים ומצננים.
4
מרכיבים את המנה ומגישים: מסדרים את מרכיבי הסלט ב 4 צלחות קעורות בערמה מוגבהת ויפה — ראשית את דפי השעועית המסולסלים, אחריהם את נתחי הטונה, סביבם את הירקות ולבסוף כוסברה, בוטנים ופרחים.
5
מערבבים 1/2 כוס רוטב עם 1/2 כוס מיץ לימון ויוצקים על הסלט. מזלפים מעט שמן זית ומגישים מייד.
6
ממירים את הטונה באינטיאס, סלמון או בשרימפס או קלמארי חלוטים