מתכון

סינייה יוגורט של פורלים

את הטחינה המסורתית החלפתי ביוגורט - הוא קליל יותר ומתאים לקיץ, במיוחד בשילוב נענע ועגבניות

דצמבר 2019
סינייה יוגורט של פורלים של דרור פילץ . צילום: שרית גופן. סגנון: דלית רוסו
סינייה יוגורט של פורלים של דרור פילץ . צילום: שרית גופן. סגנון: דלית רוסו

את הסינייה הזו אני מכין מפורלים קטנים, שמתאימים בדיוק לתבנית. גם ההכנה פה מתאימה למארח הקיצי – מינימום עבודה, מינימום זמן מול מקור חום והתוצאה מרשימה ונורא טעימה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-220 מעלות.

2

מתבלים את הדגים במלח ופלפל ומניחים בתבנית. מזלפים שמן זית ומיץ לימון ומפזרים שום.

3

צולים 5 דקות, הופכים וצולים עוד 7 דקות. יוצקים יוגורט וצולים עוד 5 דקות.

4

מוציאים מהתנור, מפזרים צנוברים, נענע, פלפל שאטה וסומאק ומגישים מייד.