מתכון

סינייה עוף וזעתר

דצמבר 2018
7 דירוגים
סינייה עוף וזעתר של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
סינייה עוף וזעתר של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

זעתר הוא אחד מחומרי הגלם העיקריים במטבח המקומי. התערובת משמשת כתבלין, בייחוד כשהיא משתדכת לעוף עם שום ולימון

במרינדה שבמתכון אפשר גם להשרות נתחי פרגיות או עוף ולצלות על הגריל.

תבנית (סינייה) בקוטר 35 ס"מ

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים את הכרעיים בקערה, מוסיפים זעתר, מלח ופלפל, שום כתוש, שמן זית ומיץ לימון ומערבבים היטב עד שכל הכרעיים מצופות בתערובת. מסדרים את הכרעיים בסינייה.

2

מחממים תנור ל־200 מעלות. שמים שומר וכרשות בקערה שבה היה העוף ומצפים אותם ביתרת הרוטב. מסדרים את הירקות מסביב לכרעיים ושופכים את יתרת הרוטב לסינייה.

3

מוסיפים 1/2 כוס מים ואופים כ־45 דקות עד שהעוף משחים ומוכן מבפנים. מומלץ לבדוק את הסינייה אחרי כחצי שעה, ואם חסרים נוזלים מוסיפים כמה כפות מים.