מתכון

סלט אורז מלא עם אפונה, ירקות קלויים ופטה

דצמבר 2015
1 דירוגים
סלט אורז מלא עם אפונה, ירקות קלויים ופטה. צילום: דניה ויינר | ייעוץ: ד"ר נעמי טרוסטלר
סלט אורז מלא עם אפונה, ירקות קלויים ופטה. צילום: דניה ויינר | ייעוץ: ד"ר נעמי טרוסטלר

אורז לא חייב להיות רק תוספת למנה עיקרית. אפשר להכין ממנו סלטים טעימים כמו הסלט הנפלא הזה

אורז לא חייב להיות רק תוספת למנה עיקרית. אפשר להכין ממנו סלטים טעימים כמו הסלט הנפלא הזה. מתאים חם או בטמפ’ החדר.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

לפני ההכנה, משרים את האורז כ-3 שעות בקערה עם מים. חולטים את האפונה במים רותחים 3 דקות.

מכינים את האורז:

2

מביאים את האורז לרתיחה בסיר עם ½3 כוסות מים. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 40-30 דקות, עד שהאורז מוכן אך עדיין אל-דנטה.

3

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מכינים את הירקות:

4

מניחים פלפלים, בטטה ובצלים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים שמן זית, ממליחים ומפלפלים. צולים כ-25 דקות, עד שהירקות זהובים ורכים.

מרכיבים את הסלט ומגישים:

5

מערבבים אורז עם אפונה והירקות הקלויים בקערה.

6

מערבבים את כל חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים. מפזרים גבינת פטה ומגישים.