מתכון

סלט אטריות אורז יפני

בין חריף למתוק, בין פריך לנימוח. האצות המפוררות מתרככות ומעשירות את האיולי בטעמי ים ומליחות מתפוצצת

סלט אטריות אורז יפני. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
סלט אטריות אורז יפני. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

סלט אסיאתי קיצי וטעים, המשחק בין הטעם של האצות המלוחות והמתיקות של הגזר. את הסלט מתבלים עם איולי אצות מיובשות, שהוא המתווך המושלם בין מזרח למערב, בין חריף למתוק, בין פריך לנימוח. האצות המפוררות מתרככות ומעשירות את האיולי בטעמי ים ומליחות מתפוצצת. הדייקון, צנון יפני שהחלו לאחרונה לגדל בארץ, מוסיף חריפות עדינה וטעם אדמתי-מתכתי מענג. שימו לב: איולי האצות הוא ריכוז דחוס מאוד של טעמים אסיאתיים. לכן משתמשים בו במשורה כמעט כמו בתבלין. מכיוון שהוא דליל אוכלים אותו ביום ההכנה ולא מאפסנים. אפשר לצקת את האיולי על הסלט מייד, אבל כדאי להניח לסלט לשהות חצי שעה עד שבתחתית הקערה יצטברו נוזלים. אם מוזגים את הנוזלים הללו לקערית, מערבבים עם האיולי ורק אז יוצקים על הסלט הטעמים יתחברו בצורה מושלמת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לרוטב איולי אצות מיובשות:

לסלט:

לרוטב:

אופן ההכנה

מכינים את הסלט:

1

משרים אטריות אורז במים קרים כשעתיים לריכוך. משרים את כל סוגי האצות במים קרים 15 דקות לריכוך. מסננים וסוחטים את האצות.

2

מערבבים את האצות והאטריות עם יתר חומרי הסלט.

3

מערבבים שמן שומשום, מירין, סויה וחומץ אורז בקערה, יוצקים על הסלט, מערבבים ומשהים ל-30 דקות להגרת נוזלים.

מכינים איולי אצות מיובשות:

4

טורפים חלמונים במטרפה ידנית עד שהם תופחים וצבעם מתבהר (אם מכינים כמות גדולה יותר, מעבדים במעבד מזון בפולסים).

5

מוסיפים חרדל, סויה, חומץ, מלח ופלפל תוך כדי טריפה עד לקבלת מרקם אחיד.

6

מזלפים שמן תוך כדי טריפה עד לקבלת מסה אחידה ומבריקה אולם דלילה יותר ממיונז.

7

מוסיפים דייקון, שום, מירין, שמן שומשום ואצות טחונות וטורפים כ-4 דקות כדי שהדייקון ישחרר טעמים. מתקנים תיבול בעזרת מלח, פלפל ומירין.

מרכיבים את הסלט:

8

יוצקים מנוזלי הסלט לקערה נפרדת ומערבבים אותם עם 1½ כפות איולי אצות מיובשות. יוצקים את הרוטב בחזרה על הסלט, מערבבים ומגישים.

מה עושים איתו?

משלבים בסושי, למשל ברול של טונה מטוגנת בפנקו עם דייקון כבוש ובצל ירוק.

משתמשים בו כמצע לטרטר טונה אדומה עם יוזו.

מגישים כמטבל לספרינג רולס צמחוניים (עם גזר, דייקון, סלרי, נענע, כוסברה, אגוזי קשיו ופפאיה). לחילופין אפשר להוסיף לרולים של שרימפס צלויים או לפיסות של חזה עוף צלוי.

גיוון: את האננס אפשר להחליף במנגו מוצק או פפאיה ירוקה.