אני אוהב סלט עשיר ברוטב, לכן הכמויות שבמתכון יספיקו לארבעה סבבים של סלט לפחות עם אפשרות לעודף שיישאר לארוחה הבאה.
איך מכינים מיקס אגוזים:
אנחנו משתמשים בו המון במסעדה והוא מחולל פלאים בסלטים, מנות בשר וקינוחים. מכניסים לשקית אטומה 50 גרם אגוזים משני סוגים או יותר: פיסטוק, קשיו, פקאן, לוז, מלך ושקד. חובטים בהם בעדינות באמצעות פטיש עד שנשברים לחתיכות גדולות. קולים את השברים בתנור אפייה או בטוסטר אובן ב-150 מעלות במשך כ-10 דקות רק עד שהם מעלים ניחוח. מעבירים לצנצנת אטומה. הם נשמרים לשבוע, עדיף מחוץ למקרר, במקום נטול לחות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסלט
לוויניגרט
אופן ההכנה
מכינים את הוויניגרט
1
מערבלים את כל הרכיבים למעט השמנים בבלנדר במשך כדקה. מזלפים באיטיות את השמנים תוך כדי ערבול עד שנוצרת משחה חלקה וחלבית.
מכינים את הסלט
2
מניחים עלי רשאד בקערה ומזלפים מיץ לימון.
3
מניחים בקערת הגשה עלי אנדיב, תותים ואגוזים ומערבבים. מתבלים ב-1/3 מכמות הוויניגרט ומערבבים בעדינות. מפזרים את עלי הרשאד מעל ולא מערבבים עם הוויניגרט משום שהמגע עם השמן גורם להם לנבול.
הכנה מראש: את הוויניגרט אפשר להכין עד שבוע מראש, אבל מערבבים עם הסלט ממש לפני ההגשה.