מתכון

סלט אנדיב וויניגרט אגוזים

ספטמבר 2020
סלט אנדיב ווינגרט אגוזים של אסף גרניט. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
סלט אנדיב ווינגרט אגוזים של אסף גרניט. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

הטעמים העשבוניים עם קורטוב של מרירות ומתיקות הופכים את הסלט הזה למרענן חך נהדר

אני אוהב סלט עשיר ברוטב, לכן הכמויות שבמתכון יספיקו לארבעה סבבים של סלט לפחות עם אפשרות לעודף שיישאר לארוחה הבאה.

איך מכינים מיקס אגוזים: 

אנחנו משתמשים בו המון במסעדה והוא מחולל פלאים בסלטים, מנות בשר וקינוחים. מכניסים לשקית אטומה 50 גרם אגוזים משני סוגים או יותר: פיסטוק, קשיו, פקאן, לוז, מלך ושקד. חובטים בהם בעדינות באמצעות פטיש עד שנשברים לחתיכות גדולות. קולים את השברים בתנור אפייה או בטוסטר אובן ב-150 מעלות במשך כ-10 דקות רק עד שהם מעלים ניחוח. מעבירים לצנצנת אטומה. הם נשמרים לשבוע, עדיף מחוץ למקרר, במקום נטול לחות.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לסלט

לוויניגרט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הוויניגרט

1

מערבלים את כל הרכיבים למעט השמנים בבלנדר במשך כדקה. מזלפים באיטיות את השמנים תוך כדי ערבול עד שנוצרת משחה חלקה וחלבית.

מכינים את הסלט

2

מניחים עלי רשאד בקערה ומזלפים מיץ לימון.

3

מניחים בקערת הגשה עלי אנדיב, תותים ואגוזים ומערבבים. מתבלים ב-1/3 מכמות הוויניגרט ומערבבים בעדינות. מפזרים את עלי הרשאד מעל ולא מערבבים עם הוויניגרט משום שהמגע עם השמן גורם להם לנבול.

הכנה מראש: את הוויניגרט אפשר להכין עד שבוע מראש, אבל מערבבים עם הסלט ממש לפני ההגשה.