מתכון

סלט אנדיב וויניגרט אגוזים של אסף גרניט

סלט מרענן בעל טעמים עשבוניים, עם קורטוב של מרירות ומתיקות

ספטמבר 2020
סלט אנדיב ווינגרט אגוזים של אסף גרניט. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
סלט אנדיב ווינגרט אגוזים של אסף גרניט. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

אני אוהב סלט עשיר ברוטב, לכן הכמויות שבמתכון יספיקו לארבעה סבבים של סלט לפחות עם אפשרות לעודף שיישאר לארוחה הבאה.

איך מכינים מיקס אגוזים: 

אנחנו משתמשים בו המון במסעדה והוא מחולל פלאים בסלטים, מנות בשר וקינוחים. מכניסים לשקית אטומה 50 גרם אגוזים משני סוגים או יותר: פיסטוק, קשיו, פקאן, לוז, מלך ושקד. חובטים בהם בעדינות באמצעות פטיש עד שנשברים לחתיכות גדולות. קולים את השברים בתנור אפייה או בטוסטר אובן ב-150 מעלות במשך כ-10 דקות רק עד שהם מעלים ניחוח. מעבירים לצנצנת אטומה. הם נשמרים לשבוע, עדיף מחוץ למקרר, במקום נטול לחות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסלט

לוויניגרט

אופן ההכנה

מכינים את הוויניגרט

1

מערבלים את כל הרכיבים למעט השמנים בבלנדר במשך כדקה. מזלפים באיטיות את השמנים תוך כדי ערבול עד שנוצרת משחה חלקה וחלבית.

מכינים את הסלט

2

מניחים עלי רשאד בקערה ומזלפים מיץ לימון.

3

מניחים בקערת הגשה עלי אנדיב, תותים ואגוזים ומערבבים. מתבלים ב-1/3 מכמות הוויניגרט ומערבבים בעדינות. מפזרים את עלי הרשאד מעל ולא מערבבים עם הוויניגרט משום שהמגע עם השמן גורם להם לנבול.

הכנה מראש: את הוויניגרט אפשר להכין עד שבוע מראש, אבל מערבבים עם הסלט ממש לפני ההגשה.