מתכון

סלט ארוחה – עוף, משמשים ועשבים

יוני 2019
4 דירוגים
סלט ארוחה - עוף, משמשים ועשבים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
סלט ארוחה - עוף, משמשים ועשבים של רינת צדוק. צילום: שני בריל

בקיץ אני עושה הסבה למנות עיקריות והופכת אותן לקלילות ורעננות. כאן לקחתי עוף צלוי וחיברתי לעשבים ולמשמשים

המשמשים נותנים מרקם כיפי ושפע טעם.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לסלט

לוויניגרט משמש

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

צולים את העוף

1

מצפים את העוף במלח גס ומניחים אותו מחוץ למקרר לחצי שעה. מסירים את המלח בעזרת מגבת נייר.

2

מחממים תנור ל־200 מעלות. מצפים את העוף בשמן זית ופלפל שחור גרוס, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים 25 דקות. הופכים את העוף וצולים 15 דקות נוספות. מצננים מעט ומפרקים את הבשר מהעצמות לנתחים גסים ונוחים לאכילה.

מכינים את הוויניגרט ומגישים

3

מנערים את מרכיבי הרוטב בצנצנת. מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערה עם נתחי העוף, יוצקים את הרוטב ומגישים.