ארטישוק ירושלמי הוא אחד הירקות האהובים עלי. כשהוא מגיע לשווקים אני קונה שקית גדולה ורצה הביתה לעשות נסיונות. גם בחגים הקרובים הסלט הזה יהיה אורח כבוד בארוחה. אפשר לאפות את הארטישוקים כמה ימים מראש ולשמור במקרר. לפני הארוחה מערבבים אותם עם שאר החומרים ומגישים.
גיוון: מחליפים את קליפת הלימון המגוררת בכוס פרוסות לימון כבוש.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2
שמים ארטישוקים בקערה ומתבלים בתימין, דבש, מחצית מכמות השמן ומלח. מערבבים ומעבירים לתבנית.
3
אופים כ-40 דקות עד להתרככות והזהבה עדינה. מצננים.
4
שמים את הארטישוקים האפויים ויתר חומרי הסלט בקערת הגשה, מערבבים ומגישים.