המרענן הרשמי של הסתיו

ארטישוק ירושלמי

ממרקים דרך קדירות ועד סלטים - מבשלים עם ארטישוק ירושלמי
אוקטובר 2019

ארטישוק ירושלמי, שנקרא גם בטטה קסאבייה, הוא ירק סתווי שמבשר את תחילת החורף. הקילוף שלו דורש זמן אבל הטעם האגוזי העמוק שלכם יתגמל ויפצה על העבודה הקשה בכל מנה ומנה, בין אם בתבשילים ארוכים, במרקים, קדירות וסלטים.

צלי פולקה וארטישוק ירושלמי של שף תומר אגאי. סטיילינג: עינב רייכנר, צלחות: עדי ניסני | צילום: שני בריל
צלי פולקה וארטישוק ירושלמי של שף תומר אגאי. סטיילינג: עינב רייכנר, צלחות: עדי ניסני | צילום: שני בריל

צלי פולקה וארטישוק ירושלמי

הפולקה הוא נתח פחות מוכר אבל מעולה לצלייה ארוכה. כאן הוא נצלה ארוכות עם ארטישוק ירושלמי ויין אדום והופך לרך ועסיסי למתכון המלא
סלט ארטישוק ירושלמי של שף יונתן רושפלד. צילום: גיל אבירם. סטיילינג: דיאנה לינדר. כלים: h&m home
סלט ארטישוק ירושלמי של שף יונתן רושפלד. צילום: גיל אבירם. סטיילינג: דיאנה לינדר. כלים: h&m home

סלט ארטישוק ירושלמי של רושפלד

גרסה מקומית לסלט הגזר המרוקאי החריף, כאשר כאן הגזר מוחלף בארטישוק ירושלמי שמתבשל עם אריסה מתוקה למתכון המלא
קדרת אוסובוקו טלה עם גריסים וארטישוק ירושלמי של יהב ארלבוים ועומרי שחר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף
קדרת אוסובוקו טלה עם גריסים וארטישוק ירושלמי של יהב ארלבוים ועומרי שחר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף

קדרת אוסובוקו טלה עם גריסים וארטישוק ירושלמי

6 דירוגים
תבשיל קדרה שבו יש לגריסי פנינה יש את כל הזמן שבעולם להתרכך ולספוג טעמים הוא הזדמנות טובה להתאהב בטעמם למתכון המלא
קדרת ארטישוק ירושלמי עם עגבניות צלויות וגבינת עיזים של עינב ברמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף
קדרת ארטישוק ירושלמי עם עגבניות צלויות וגבינת עיזים של עינב ברמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף

קדרת ארטישוק ירושלמי עם עגבניות צלויות וגבינת עיזים

2 דירוגים
המנה הזו היא משהו בין סלט לאנטיפסטי ויכולה להיות מוגשת כמנה ראשונה או כתוספת למנה העיקרית למתכון המלא
ארטישוק ירושלמי צלוי, קרם שום, דואה וגבינת כבשים של מיכאל גרטופסקי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין
ארטישוק ירושלמי צלוי, קרם שום, דואה וגבינת כבשים של מיכאל גרטופסקי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין

ארטישוק ירושלמי צלוי וקרם שום

2 דירוגים
השילוב של ארטישוק ירושלמי עם קרם שום, דואה וגבינת כבשים מעצים את טעמיו למתכון המלא
ארטישוקים ירושלמיים בטמפורה של יונתן רושפלד ונוף עתאמנה אסמעיל | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
ארטישוקים ירושלמיים בטמפורה של יונתן רושפלד ונוף עתאמנה אסמעיל | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

ארטישוקים ירושלמיים בטמפורה

החיבור של הטעמים האדמתיים של ארטישוק ירושלמי עם ציפוי פריך ומבושם במי ורדים הוא תענוג למתכון המלא
סופריטו קבב עם תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי של רותי רוסו. צילום: זוהר רון. סטיילינג: עמית פרבר
סופריטו קבב עם תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי של רותי רוסו. צילום: זוהר רון. סטיילינג: עמית פרבר

סופריטו קבב עם תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי

9 דירוגים
שם כללי למנות פועלים בטיגון עדין וממושך המעמיק את הטעם. כל מרכיב עובר צלייה בנפרד ובסוף כולם מאחדים כוחות למתכון המלא
מרק סלק עם כתף בקר, ארטישוק ירושלמי וקימל של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: בן יוסטר. סגנון: אוריה גבע
מרק סלק עם כתף בקר, ארטישוק ירושלמי וקימל של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: בן יוסטר. סגנון: אוריה גבע

מרק סלק עם כתף בקר, ארטישוק ירושלמי וקימל

1 דירוגים
זהו מרק סמיך ועשיר, שכדאי לנגב עם לחם ובדומה לתבשילי בשר אחרים הוא רק משתבח ביום שלמחרת למתכון המלא
פילה לוקוס עם קרם ארטישוק ירושלמי, בוק צ'וי ורוטב דגים של שף איתן וננו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
פילה לוקוס עם קרם ארטישוק ירושלמי, בוק צ'וי ורוטב דגים של שף איתן וננו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

פילה לוקוס עם קרם ארטישוק ירושלמי

4 דירוגים
קרם ארטישוק ירושלמי עם טעם שורשי הוא תוספת נהדרת לדג שנעטף ברוטב עשיר המבוסס על ציר דגים למתכון המלא
לחי עגל ביין אדום וקרם ארטישוק ירושלמי של שף מקס פרננד. צילום וסטיילינג : איתן וכסמן
לחי עגל ביין אדום וקרם ארטישוק ירושלמי של שף מקס פרננד. צילום וסטיילינג : איתן וכסמן

לחי עגל ביין אדום וקרם ארטישוק ירושלמי

2 דירוגים
בסיר נפרד מהבשר מבשלים את הארטישוק הירושלמי עם שמנת צמחית ושיני שום. כשהארטישוק רך טוחנים הכל בבלנדר למתכון המלא
קדרת שייטל עם ארטישוק ירושלמי ושעועית ירוקה. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף
קדרת שייטל עם ארטישוק ירושלמי ושעועית ירוקה. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף

קדרת שייטל עם ארטישוק ירושלמי ושעועית ירוקה

תבשיל חורפי עשיר בירקות שורש. מכינים מראש ואוכלים ממנו כל סוף השבוע למתכון המלא