יש בסלט הזה שני שדרוגים שאני מאוד אוהבת: פירורים גסים של טופו צלוי, בורגול מוקפץ ואגוזים קצוצים שמוסיפים המון קראנץ'; וגספצ'ו זריז של עגבניות ונקטרינות טריות במקום התיבול הסטנדרטי של שמן זית ולימון.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לגספצ'ו עגבניות ונקטרינה
לפירורי טופו קריספי
להגשה
אופן ההכנה
מכינים את הבורגול
1
יוצקים מים רותחים על הבורגול ומכסים את הקערה. מניחים בצד 10 דקות, עד שכל המים נספגים והבורגול מתרכך. מפוררים בעזרת מזלג ושומרים מכוסה בצד.
מכינים את הגספצ'ו
2
טוחנים בבלנדר או מעבד מזון את כל המרכיבים לתערובת אחידה וחלקה.
מכינים פירורי טופו קריספי
3
מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
4
מערבבים בקערה את כל המרכיבים, מפזרים בתבנית ואופים 10־12 דקות, עד הזהבה. באמצע האפייה פותחים את התנור ומערבבים בזהירות את הטופו והבורגול במרית או כף עץ.
מרכיבים את המנה ומגישים
5
מערבבים בקערה בורגול, קוביות נקטרינה, אגוזי מלך, בצל סגול, פטרוזיליה ו־1/2 מכמות פירורי הטופו. מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל ומיץ לימון ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה, יוצקים גספצ'ו ליד, מפזרים מעל את יתר הטופו ומגישים.