מתכון

סלט בורגול וקריספי טופו

פירורים גסים של טופו צלוי, בורגול מוקפץ ואגוזים קצוצים שמוסיפים המון קראנץ'

יולי 2021
סלט בורגול וקריספי טופו של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר
סלט בורגול וקריספי טופו של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר

יש בסלט הזה שני שדרוגים שאני מאוד אוהבת: פירורים גסים של טופו צלוי, בורגול מוקפץ ואגוזים קצוצים שמוסיפים המון קראנץ'; וגספצ'ו זריז של עגבניות ונקטרינות טריות במקום התיבול הסטנדרטי של שמן זית ולימון.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לגספצ'ו עגבניות ונקטרינה

לפירורי טופו קריספי

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הבורגול

1

יוצקים מים רותחים על הבורגול ומכסים את הקערה. מניחים בצד 10 דקות, עד שכל המים נספגים והבורגול מתרכך. מפוררים בעזרת מזלג ושומרים מכוסה בצד.

מכינים את הגספצ'ו

2

טוחנים בבלנדר או מעבד מזון את כל המרכיבים לתערובת אחידה וחלקה.

מכינים פירורי טופו קריספי

3

מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

4

מערבבים בקערה את כל המרכיבים, מפזרים בתבנית ואופים 10־12 דקות, עד הזהבה. באמצע האפייה פותחים את התנור ומערבבים בזהירות את הטופו והבורגול במרית או כף עץ.

מרכיבים את המנה ומגישים

5

מערבבים בקערה בורגול, קוביות נקטרינה, אגוזי מלך, בצל סגול, פטרוזיליה ו־1/2 מכמות פירורי הטופו. מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל ומיץ לימון ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה, יוצקים גספצ'ו ליד, מפזרים מעל את יתר הטופו ומגישים.