מתכון

סלט ביכורים של ירקות אביב

ינואר 2020
2 דירוגים
סלט ביכורים של ירקות אביב של טל פייגנבאום. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
סלט ביכורים של ירקות אביב של טל פייגנבאום. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

יוגורט ההדרים מעניק לסלט את הליטוף החמצמץ, שהופך אותו לכל כך רענן

הרגישו חופשיים לשחק עם הרכב הירקות – קישואים, אספרגוס, שעועית ואפונה – העיקר שכל ירק עובר את הטיפול שהכי מתאים לו ונותר טיפה פריך ונגיס.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליוגורט הדרים

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 200 מעלות.

מכינים את הסלט

2

מניחים פרוסות זוקיני בתבנית תנור בשכבה אחת, מטפטפים כף שמן זית ומפזרים מעט מלח דק.

3

אופים כ- 10 דקות עד שהזוקיני רך אך עדיין נגיס. מצננים לטמפ’ החדר.

4

חולטים שעועית ואפונה במי מלח רותחים כדקה בלבד ומעבירים למי קרח לעצירת הבישול. מסננים ומניחים בצד.

5

מערבבים בקערה את כל הירקות ועשבי התיבול. מוסיפים 1/4 כוס שמן זית, מיץ תפוזים, מלח ופלפל ומערבבים בעדינות.

מכינים יוגורט הדרים ומגישים

6

מערבבים יוגורט עם לימון כבוש וקליפת תפוז מגוררת.

7

מורחים כף-שתיים כפות מיוגורט ההדרים על צלחות הגשה אישיות. עורמים מעל מהסלט ומגישים מייד. לחילופין אפשר להגיש את היוגורט בקערית נפרדת לצד הסלט.