הרגישו חופשיים לשחק עם הרכב הירקות – קישואים, אספרגוס, שעועית ואפונה – העיקר שכל ירק עובר את הטיפול שהכי מתאים לו ונותר טיפה פריך ונגיס.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
ליוגורט הדרים
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל- 200 מעלות.
מכינים את הסלט
2
מניחים פרוסות זוקיני בתבנית תנור בשכבה אחת, מטפטפים כף שמן זית ומפזרים מעט מלח דק.
3
אופים כ- 10 דקות עד שהזוקיני רך אך עדיין נגיס. מצננים לטמפ’ החדר.
4
חולטים שעועית ואפונה במי מלח רותחים כדקה בלבד ומעבירים למי קרח לעצירת הבישול. מסננים ומניחים בצד.
5
מערבבים בקערה את כל הירקות ועשבי התיבול. מוסיפים 1/4 כוס שמן זית, מיץ תפוזים, מלח ופלפל ומערבבים בעדינות.
מכינים יוגורט הדרים ומגישים
6
מערבבים יוגורט עם לימון כבוש וקליפת תפוז מגוררת.
7
מורחים כף-שתיים כפות מיוגורט ההדרים על צלחות הגשה אישיות. עורמים מעל מהסלט ומגישים מייד. לחילופין אפשר להגיש את היוגורט בקערית נפרדת לצד הסלט.