מתכון

סלט במיה ומשמשים

יוני 2019
3 דירוגים
סלט במיה ומשמשים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
סלט במיה ומשמשים של רינת צדוק. צילום: שני בריל

הבמיה, כמו המשמש, היא ירק של שמש וקיץ. כשצורבים אותה ולא מבשלים היא אינה רירית אלא פריכה וקלילה

הבמיה מושלמת עם עגבניות ומשמשים בסלט או כתוספת.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

צורבים במיה במחבת יבשה (ללא שמן) על אש בינונית כ־2 דקות. מקפיצים מדי פעם כדי להפוך את הבמיה (אחרת אחד הצדדים ייחרך).

2

מוסיפים בצל סגול, מקפיצים עם הבמיה כ־6 דקות ומעבירים לקערה.

3

באותה מחבת מחממים שמן זית, מוסיפים עגבניות שרי וצורבים בלי להפוך או לערבב כדקה. מוסיפים שום ומקפיצים כ־2 דקות.

4

מוסיפים פלפל צ'ילי, עלי זעתר, מלח ופלפל ורבעי משמשים ומקפיצים כדקה.

5

מחזירים למחבת את הבמיה והבצל, מקפיצים לאיחוד בעדינות כדי שהמשמשים והבמיה לא יימעכו ומסירים מהאש. מפזרים עלי כוסברה ומגישים.