מתכון

סלט במיה ים תיכוני

נובמבר 2015
סלט במיה ים תיכוני
סלט במיה ים תיכוני

סלט צבעוני, בריא ומושלם לחודשי הקיץ

טיגון ואידוי קצרים שומרים על הפריכות של הבמיה. מתקבל סלט צבעוני, בריא ומושלם לחודשי הקיץ.

לפני שמתחילים: כל מה שצריך לדעת על במיה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מסירים בזהירות את גבעולי הבמיה בעזרת סכין חד, בלי לפצוע את התרמיל. מעבירים למסננת, שוטפים ומסננים היטב. מניחים את הבמיה על נייר סופג ומייבשים (אפשר בנוסף לייבש שעה-שעתיים בשמש).

2

מחממים מחבת על להבה בינונית. מוסיפים שמן ואת הבמיה ומטגנים תוך ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים 1/4 כוס מים ומאדים כ-5 דקות על להבה נמוכה, עד שהבמיה מתרככת מעט אך נותרת פריכה. מצננים.

3

מעבירים לקערה, מוסיפים בצל, עגבניות וזיתים, יוצקים שמן זית ולימון ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים.