מתכון

סלט גרגרי חומוס וחציל בלאדי עם יוגורט כבשים

מעין מסבחה של חצילים עם גרגרי חומוס על בסיס יוגורט. מגישים חם, כמו שמסבחה צריכה להיות, ועם פיתות בצד

2,355 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
סלט גרגרי חומוס וחציל בלאדי עם יוגורט כבשים של שף רפי כהן. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
סלט גרגרי חומוס וחציל בלאדי עם יוגורט כבשים של שף רפי כהן. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

מעבירים את גרגרי החומוס לסיר, יוצקים 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מבשלים שעה וחצי ברתיחה מלאה עד לריכוך מוחלט.

קולים חצילים

2

קולים חצילים על להבה גלויה 5 דקות מכל צד עד שהקליפה נעשית מפוחמת ומעבירים לצינון בשקית אטומה (זה יקל אחר כך על הקילוף).

3

קולפים את החצילים, חותכים גס את בשר החצילים ומניחים בקערה.

מרכיבים את הסלט ומגישים

4

מוסיפים את יתר החומרים למעט היוגורט ומערבבים.

5

יוצקים את היוגורט לצלחות הגשה אישיות, מחלקים את הסלט בין הצלחות ומגישים.