מתכון

סלט דגים וייטנאמי

הווייטנאמים אוהבים לקחת קצת מהסלט המרענן הזה ולאכול על קרקר שרימפס, שטוגן לרגע בטיגון עמוק עד שהתנפח

אוקטובר 2021
סלט דגים וייטנאמי של אלי קישוני. סטיילינג: דלית רוסו (צילום: דניאל לילה)
סלט דגים וייטנאמי של אלי קישוני. סטיילינג: דלית רוסו (צילום: דניאל לילה)

אם לא מוצאים, אפשר לחפש בשווקים דסקיות תפוחי אדמה מיובשות ולהכין בצורה זהה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

חומרים ל-4 מנות:

להגשה:

אופן ההכנה

1

ממלאים סיר קטן במים עם כף מלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מוסיפים את פרוסות הדג ומבשלים 3-2 דקות בבעבוע עדין עד שהן מוכנות אך לא מתייבשות. מוציאים את הדג בעדינות בעזרת כף מחוררת.

2

מערבבים גזר, סלרי ודאיקון בקערה עם מרינדה לחמוצים אסיאתיים. מניחים ל-20 דקות לפחות.

3

מתבלים את פרוסות הדג במעט ממטבל רוטב הדגים.

4

מסננים את הירקות מהמרינדה ומתבלים במעט ממטבל רוטב דגים.

5

עורמים את הירקות במרכז צלחת הגשה ומסדרים מעל את הדגים.

6

בהגשה מפזרים עשבי תיבול ובוטנים קצוצים.