מתכון

סלט דג ים צלוי, ריג'לה, חציל ויוגורט

דצמבר 2019
3 דירוגים
סלט דג ים צלוי, ריג'לה, חציל ויוגורט של ארז קומרובסקי | צילום: בן יוסטר
סלט דג ים צלוי, ריג'לה, חציל ויוגורט של ארז קומרובסקי | צילום: בן יוסטר

חציל שנקלה כהלכה, דג טרי, יוגורט וריג'לה מפיקים סלט ארוחה נהדר

הריג'לה הוא עניין רציני מאוד – ענפיו הדקיקים משופעים בעלי קיץ מתקתקים, בשרניים ועסיסיים, שעושים לסלטים טוב. כשמשלבים את עליו עם חציל שנקלה כהלכה (ובזכות החום קיבל גוון של מתיקות), דג טרי ורך ויוגורט מקבלים סלט ארוחה נהדר.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לוויניגרט עמבה

לסלט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

קולים חציל על הגריל או מעל להבה גלויה או חצילייה עד שקליפתו מתפחמת. פוערים אותו במרכז ומניחים בצד.

צולים את הדג

2

כותשים שורש כורכום, זרעי כמון וזרעי כוסברה במכתש ועלי או במטחנת תבלינים.

3

מלהיטים מחבת משומנת. מושחים את הדג בשמן זית ומפזרים עליו את התבלינים הטחונים ופלפל שחור. מניחים את הדג במחבת, כשהצד בו היה העור כלפי מטה, וצולים 4-3 דקות. הופכים וצולים 2 דקות נוספות או עד שבשרו הופך אטום. מוצאים מהמחבת, מצננים ומפוררים בידיים לפיסות.

מכינים ויניגרט עמבה

4

מנערים בצנצנת את כל הרכיבים עד שנוצרת אמולסיה חלקה.

מרכיבים ומגישים

5

מסדרים על שולי צלחת הגשה רחבה עלי ריג'לה ובמרכזה מניחים את החציל (הלא קלוף). מפזרים מעל את פיסות הדג, את חלקן מניחים בליבו של החציל. מטפטפים יוגורט בעזרת כף, מתבלים במלח גס ומזלפים מעט ויניגרט עמבה.