מתכון

סלט חורף עם שומר ושעועית צרובה

דצמבר 2019
4 דירוגים
סלט חורף של רבקה ויזנפלד. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין
סלט חורף של רבקה ויזנפלד. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין

סלט קצת קר וקצת חם, עטוף כולו בוויניגרט אגוזי ובטעמי אניס עדינים

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לוויניגרט צנוברים

לשעועית צרובה

לסלט

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים ויניגרט צנוברים

1

טוחנים צנוברים במעבד מזון עם שאר המרכיבים למעט שמן זית. מזלפים שמן זית באיטיות תוך כדי עיבוד לקבלת רוטב אטום וסמיך.

מבשלים וצורבים שעועית

2

מרתיחים בסיר שפע מים עם כף מלח גס. חולטים תרמילי שעועית כדקה ומעבירים למי קרח (כל פעם כמות קטנה), מסננים ומייבשים. מחממים שמן זית במחבת ברזל על להבה גבוהה וצורבים את תרמילי השעועית כ־10 דקות עד חריכה קלה. מדי פעם משקשקים. מניחים בצד.

מרכיבים את הסלט

3

מניחים את כל מרכיבי הסלט בקערה רחבה, מוסיפים את תרמילי השעועית הצרובים כשהם עדיין חמים (אם הם התקררו מקפיצים אותם במחבת לחימום דקה או שתיים). מוסיפים את הוויניגרט ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מפזרים מעל אגוזי לוז ומגישים.