מתכון

סלט חסה עם במיה כבושה וויניגרט ענבים ומלפפונים

אוקטובר 2019
2 דירוגים
סלט של קיץ של יאיר יוספי. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
סלט של קיץ של יאיר יוספי. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

לכאורה סלט פשוט של חסות, עגבניות וקישואי בלאדי, אבל עם שתי תוספות שמקפיצות אותו לרמה אחרת

שימו לב: כבישת הבמיה אורכת 5 ימים. 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבמיה הכבושה (צנצנת בנפח כ-4 ליטר- למתכון זה נדרש 200 גרם)

לוויניגרט ענבים, מלפפונים וליים

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבמיה הכבושה

1

שמים לימון, שום ופלפל חריף בצנצנת מעוקרת ומוסיפים במיה.

2

יוצקים מי מלח ומעליהם שמן, סוגרים את הצנצנת (לא נורא אם היא לא מתמלאת עד הסוף) ומניחים על אדן החלון ל-5 ימים. כשהבמיה מוכנה, מעבירים למקרר ושומרים עד 4 חודשים.

מכינים את הוויניגרט

3

טוחנים היטב את כל חומרי הוויניגרט בבלנדר. הרוטב יישמר במקרר עד 3 ימים.

מכינים את הסלט

4

שמים בקערה גדולה את כל חומרי הסלט למעט הפיסטוקים. יוצקים 1/2 כוס מהרוטב, מתבלים במעט פלפל שחור ומערבבים היטב. מעבירים לקערת הגשה, מפזרים פיסטוקים ומגישים.