שימו לב: כבישת הבמיה אורכת 5 ימים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבמיה הכבושה (צנצנת בנפח כ-4 ליטר- למתכון זה נדרש 200 גרם)
לוויניגרט ענבים, מלפפונים וליים
אופן ההכנה
מכינים את הבמיה הכבושה
1
שמים לימון, שום ופלפל חריף בצנצנת מעוקרת ומוסיפים במיה.
2
יוצקים מי מלח ומעליהם שמן, סוגרים את הצנצנת (לא נורא אם היא לא מתמלאת עד הסוף) ומניחים על אדן החלון ל-5 ימים. כשהבמיה מוכנה, מעבירים למקרר ושומרים עד 4 חודשים.
מכינים את הוויניגרט
3
טוחנים היטב את כל חומרי הוויניגרט בבלנדר. הרוטב יישמר במקרר עד 3 ימים.
מכינים את הסלט
4
שמים בקערה גדולה את כל חומרי הסלט למעט הפיסטוקים. יוצקים 1/2 כוס מהרוטב, מתבלים במעט פלפל שחור ומערבבים היטב. מעבירים לקערת הגשה, מפזרים פיסטוקים ומגישים.