מתכון

סלט חצילים חם ביוגורט וחמאה מזוקקת של אונזה

2 דירוגים
סלט חצילים חם ביוגורט וחמאה מזוקקת . צילום: דניאל לילה
סלט חצילים חם ביוגורט וחמאה מזוקקת . צילום: דניאל לילה

שדרוג מרענן למאזט החצילים. כאן הוא שודרג עם פיסטוקים לקריספיות וחמאה מזוקקת למתיקות

אריק: “במטבח הטורקי יש עשרות סלטים של ירקות ביוגורט סמיך, חלקם חמים חלקם קרים. אהבנו במיוחד את השילוב של יוגורט וחצילים. במקור משתמשים בשמן זית, אבל רצינו לתת איזושהי מתיקות ולכן החלפנו את השמן בחמאה מזוקקת. הוספנו גם פיסטוקים כדי לקבל קראנץ’.” השילוב של החצילים ביוגורט יוצר מנה קלילה ומרעננת.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

קולים חצילים על אש גלויה מכל הכיוונים עד שהם צלויים היטב ורכים. מצננים, קולפים ומניחים את תוכן החציל במסננת לשעה לפחות, שיגיר נוזלים.

2

קוצצים את בשר החציל ומעבירים לקערה. מוסיפים את שאר החומרים לסלט ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. שומרים במקרר עד ההגשה ואפשר עד 5 ימים.

להגשה:

3

מחממים את הסלט במחבת יבשה ומחוממת תוך כדי ערבוב מתמיד כ-4-3 דקות. מסדרים בצלחות הגשה, מפזרים פיסטוקים ומזלפים מעל חמאה מזוקקת.