מתכון

סלט טאבולה עם דובדבנים מיובשים ברוטב יוגורט

סלט בריא וקליל עם דובדבנים מיובשים במקום גרגירי רימון קלאסיים

3,805 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2021
סלט טאבולה של שף חמודי אבולעפיה | צילום: שני בריל
סלט טאבולה של שף חמודי אבולעפיה | צילום: שני בריל

"סלט בריא וקליל שאני אוהב להכין, כי הרבה מהמרכיבים שלו מחזירים אותי לזכרונות הילדות שלי. החלפתי את גרגירי הרימון בדובדבנים מיובשים, שמוסיפים לסלט הפשוט והנגיש הזה אלמנט יוקרתי. השתמשתי בשמן זית בעל טעם דומיננטי וקצת מריר, אבל אפשר בהחלט לתבל את הסלט בכל שמן זית אחר שאוהבים".

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לרוטב יוגורט מיש (יוגורט עם חילבה ושאטה מותסס)

אופן ההכנה

מכינים את הסלט

1

משרים בורגול במים רותחים כ־10 דקות, עד שכל המים נספגים והבורגול רך. מאווררים בעזרת מזלג.

2

מערבבים בקערה את הבורגול עם יתר מרכיבי הסלט.

מכינים את הרוטב

3

מערבבים בקערה נוספת יוגורט, שני סוגי פלפל, לימון וחילבה ומתבלים בשמן זית ומלח.

מרכיבים ומגישים את הסלט

4

מורחים את הרוטב על כלי הגשה כמו שמורחים חומוס, עורמים במרכז את הסלט ומגישים.