"סלט בריא וקליל שאני אוהב להכין, כי הרבה מהמרכיבים שלו מחזירים אותי לזכרונות הילדות שלי. החלפתי את גרגירי הרימון בדובדבנים מיובשים, שמוסיפים לסלט הפשוט והנגיש הזה אלמנט יוקרתי. השתמשתי בשמן זית בעל טעם דומיננטי וקצת מריר, אבל אפשר בהחלט לתבל את הסלט בכל שמן זית אחר שאוהבים".
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב יוגורט מיש (יוגורט עם חילבה ושאטה מותסס)
אופן ההכנה
מכינים את הסלט
1
משרים בורגול במים רותחים כ־10 דקות, עד שכל המים נספגים והבורגול רך. מאווררים בעזרת מזלג.
2
מערבבים בקערה את הבורגול עם יתר מרכיבי הסלט.
מכינים את הרוטב
3
מערבבים בקערה נוספת יוגורט, שני סוגי פלפל, לימון וחילבה ומתבלים בשמן זית ומלח.
מרכיבים ומגישים את הסלט
4
מורחים את הרוטב על כלי הגשה כמו שמורחים חומוס, עורמים במרכז את הסלט ומגישים.