מתכון

סלט יאם עם פרגיות וביצי עין

סלט מרובה מרקמים: הביצים עוברות טיגון חצי עמוק שיוצר מעטפת פריכה, בעוד הפנים נותר מעט נוזלי.

יולי 2019
יאם עם פרגיות וביצי עין של לילך רווה. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
יאם עם פרגיות וביצי עין של לילך רווה. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

שילוב הביצים עם פרגיות המבושלות בציר, עגבניות טריות, עשבים ופלפל חריף יוצר סלט מפתיע ומרענן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לרוטב:

לסלט:

אופן ההכנה

מטגנים את ביצי העין:

1

מחממים שמן בגובה 3 ס״מ בווק או במחבת עמוקה עד שהוא חם מאוד. שוברים כל ביצה במרכז הווק ומטגנים במשך חצי דקה. בזמן הטיגון יוצקים שמן בעזרת כף על החלק העליון של הביצה כדי ליצור מעטפת פריכה. ממשיכים בטיגון כדקה וחצי עד שהחלמון יציב ומעט רך במרכז, מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג. פורסים את הביצים לחתיכות בגודל ביס (מומלץ שבכל חתיכה יהיה גם חלבון וגם חלמון).

מכינים את הפרגיות:

2

בסיר קטן מביאים לרתיחה ציר עוף, מוסיפים פרגיות ומבשלים כ-4 דקות על להבה בינונית תוך כדי ערבוב, עד שהציר מצטמצם ל-3-2 כפות. מסננים את הפרגיות.

מכינים את הרוטב:

3

כותשים גס במכתש ועלי פלפל חריף ושום. מוסיפים סוכר דקלים וכותשים קלות עד להמסת הסוכר. מוסיפים תמרינדי ורוטב דגים וכותשים קלות. סוחטים את הליים, מוסיפים גם את השאריות והקליפות וכותשים קלות. טועמים ומתקנים תיבול.

מרכיבים את המנה:

4

מערבבים את חומרי הסלט עם הרוטב. מניחים מעל את הפרגיות והביצים.

גיוון: מחליפים את הפרגיות בכמות דומה של בשר חזיר או בשרימפס חלוטים במי מלח