החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב
אופן ההכנה
1
מניחים את קוביות הטופו בקערה ויוצקים עליהן את רוטב הסויה ואת שמן השומשום. מערבבים בעדינות בידיים ומניחים בצד.
2
שמים את האטריות בקערה גדולה ויוצקים עליהן מים רותחים עד כיסוי. משהים מספר דקות (על פי הוראות היצרן) עד שהאטריות רכות לגמרי. מסננים, סוחטים ושומרים בצד.
3
בקערה אחרת מניחים את אצות הוואקמה ויוצקים עליהן מים רותחים עד כיסוי. משהים עד התרככות האצות. מסננים היטב, מעסים אותן בידיים (צבען הירוק מתחזק) ומניחים בצד.
4
בקערה קטנה מערבבים את כל חומרי הרוטב (למעט גרגרי השומשום).
5
חותכים את קצוות המלפפונים ופורסים אותם לעיגולים דקים. מניחים את פרוסות המלפפונים בקערה גדולה ויוצקים עליהן מחצית מכמות הרוטב. מערבבים היטב (רצוי בידיים) את המלפפונים עם הרוטב ומוסיפים את האצות. מערבבים שוב.
להרכבה
6
בקערת הגשה מניחים את אטריות האורז כמצע, ויוצקים עליהן את שארית הרוטב. מניחים מעל את האצות והמלפפונים. יוצרים במרכז גומה ומניחים בה את קוביות הטופו. מפזרים מעל את גרגרי השומשום ומגישים.