מתכון

סלט ירוקים ועדשים מונבטות

אוגוסט 2019
1 דירוגים
סלט ירוקים ועדשים מונבטות של אסתי ידידיה. צילום: shuttertstock
סלט ירוקים ועדשים מונבטות של אסתי ידידיה. צילום: shuttertstock

הסלט הזה לא מצליח לשרוד אצלנו יותר משלוש דקות. קטנים כגדולים מחסלים אותו ודורשים עוד

את הנבטת העדשים מתחילים שלושה ימים מראש.

הילדים לומדים: שיעור בטבע, סבלנות ודחיית סיפוקים.

הילדים יכולים: להנביט, לחתוך (לפי גילם), לנער ולערבב.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לסלט

לרוטב

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

שוטפים את העדשים היטב ומשרים אותן במים קרים למשך לילה. מסננים היטב ומפזרים אותן בשכבה אחידה במסננת דקה המונחת על קערה. מניחים במקום קריר, מאוורר ומוצל למשך כיומיים. פעם ביום מתיזים על העדשים מעט מאוד מים. אם התפתח ריח לא נעים, יש לזרוק את העדשים ולהתחיל מההתחלה.

2

מניחים את העדשים המונבטות בקערה, מוסיפים את כל שאר חומרי הסלט ומערבבים.

3

מנערים את כל חומרי הרוטב בצנצנת. יוצקים את הרוטב על הסלט לפני ההגשה ומערבבים.