מתכון

סלט ירוקים ותמרים בוויניגרט סילאן

כשהם בעונה שלבו בסלט תמרים צהובים או לחים או עירוב של שניהם. בשאר ימות השנה אפשר להשתמש במג’הול בשרניים

ינואר 2016
סלט ירוקים ותמרים בוויניגרט סילאן. צילום: דן פרץ | סגנון: דיאנה לינדר
סלט ירוקים ותמרים בוויניגרט סילאן. צילום: דן פרץ | סגנון: דיאנה לינדר

= ויש גם פטנט: מוסיפים 2 קוביות קרח לוויניגרט ומקבלים רוטב יותר קרמי ואחיד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לוויניגרט:

אופן ההכנה

מכינים את הוויניגרט

1

מערבלים את כל המרכיבים למעט שמן הזית במעבד מזון או בבלנדר לתערובת במרקם אחיד. מזלפים את שמן הזית בהדרגה ותוך כדי ערבול עד שמתקבל ויניגרט במרקם אחיד. שומרים בצנצנת אטומה במקרר עד שבוע ומנערים היטב לפני השימוש.

מרכיבים את הסלט ומגישים

2

מניחים את העלים והתמרים בקערה גדולה, יוצקים מהוויניגרט ומערבבים. מפזרים גבינה בולגרית המאירי ובוטנים מסוכרים (אפשר לקצוץ אותם מעט אם רוצים) ומגישים.