נבטוטים הם למעשה עדשים מונבטות, שאפשר למצוא היום בכל סופר, והם תוספת נאה של חלבון לסלט שלכם. יחד עם הטופו, מתקבל סלט שיכול בקלות לתפקד כמנה עיקרית לאמצע השבוע.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לטופו
לרוטב
לאגוזי פקאן מקורמלים
לסלט
אופן ההכנה
מכינים את הטופו
1
מערבבים פרוסות טופו בקערה עם 2 כפות שמן זית, מלח ופלפל שחור.
2
מחממים מחבת פסים על להבה גבוהה וצורבים את פרוסות הטופו 3 דקות לקבלת סימני חריכה. הופכים וצורבים עוד 3 דקות בצד השני. מעבירים לצלחת ומצננים לטמפרטורת החדר.
מכינים את הרוטב
3
טוחנים את חומרי הרוטב בבלנדר או במוט ריסוק ידני לקבלת רוטב חלק. הרוטב נשמר במקרר עד שבועיים.
מכינים אגוזי פקאן מקורמלים
4
קולים אגוזי פקאן במחבת יבשה 3 דקות על להבה בינונית־גבוהה, עד שמופיעים סימני חריכה. מדי פעם מנענעים את המחבת כדי שהאגוזים לא יישרפו. מכבים את הלהבה, יוצקים סירופ מייפל, מפזרים צ'ילי יבש ומערבבים היטב. מעבירים מיד לצלחת ומצננים.
מרכיבים את הסלט ומגישים
5
מערבבים בקערה גדולה את כל חומרי הסלט עם אגוזי הפקאן המקורמלים ועם הרוטב. מסדרים את פרוסות הטופו ומגישים.
גיוונים:
- מוסיפים לסלט פרי עונתי חתוך, כמו נקטרינה, תפוח עץ, ענבים או תותים.
- אפשר לשחק עם האגוזים ולהשתמש באגוזי לוז חצויים, שקדים או צנוברים. זמן הקלייה של כל אחד מהאגוזים האלה מעט שונה – שימו לב שהם לא נשרפים במחבת.
המתכון מתוך הספר "לאכול טוב יותר" של זהר לוסטיגר בשן, הוצאה עצמית, 288 עמ', 148 שקלים. הספר זמין לרכישה באתר: zoharlustiger.com