מתכון

סלט ירוקי חווה וחבושים עם גבינת בורסן

מאי 2019
1 דירוגים
סלט ירוקי חווה וחבושים עם גבינת בורסן של שף אסף שנער. צילום : אפיק גבאי
סלט ירוקי חווה וחבושים עם גבינת בורסן של שף אסף שנער. צילום : אפיק גבאי

השף אסף שנער משתמש בחומרי גלם שמגיעים אליו היישר מחוות צוק כדי לייצר סלט טרי ורענן

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לוויניגרט

לסלט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

ויניגרט

1

מערבבים בכלי גבוה שמתאים לבלנדר מוט את החרדל, הדבש, השום והתמרינדי ביחד עם מיץ הלימון וקורט מלח. טוחנים הכל ביחד בעזרת בלנדר מוט ומזלפים את השמן בזרם איטי פנימה במהלך הטחינה.

סלט

2

חותכים כל חבוש ל-12 פלחים ומוציאים את הגרעינים. מכניסים לסיר את החבושים עם הדבש, היין והמים. מבשלים עד שהחבושים רכים (כשסכין חודרת לחבוש ויוצאת באופן חלק). מוציאים ומקררים.

3

שוטפים ומייבשים את כל העלים (חסה, רוקט, גרגיר נחלים, מיזונה, תרד ואוסקה). מערבבים כך שתיווצר תערובת טרייה ויפה. מניחים את העלים בקערת ערבוב ומוסיפים בצל, צנונית, שקדים וסלק. יוצקים מעל את הויניגרט, מערבבים וטועמים.

הגשה

4

מניחים את העלים בצלחת הגשה, ועליה מסדרים בצורה יפה את החבושים. מפוררים את הגבינה מעל.