מתכון

סלט ירוק עם גבינת עיזים ברוטב אנשובי והדרים

אוגוסט 2019
2 דירוגים
סלט ירוק עם גבינת עיזים ברוטב אנשובי והדרים של אורנה ואלה. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע
סלט ירוק עם גבינת עיזים ברוטב אנשובי והדרים של אורנה ואלה. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע

הרוטב הוא הכוכב האמיתי כאן. מדובר במעין רוטב קיסר, המשלב לצד גבינה ואנשובי גם מיץ תפוזים ומיץ לימון

הרוטב טעים עם כל סלט חסה ומעולה כמטבל לירקות או לדגים כבושים. יש כאלה שפשוט מורחים את הרוטב על לחם או אוכלים עם כפית ישר מהצנצנת.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב

לסלט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב

1

מעבדים אנשובי, קשקבל, מיץ תפוזים ושום במעבד מזון לתערובת חלקה. מוסיפים מיץ לימון ושמן זית בהדרגה תוך כדי פעולת המעבד ומעבדים עד לקבלת אמולסיה. אפשר לשמור את הרוטב בכלי סגור במקרר עד 4 ימים.

מכינים את הסלט

2

שמים בקערה את כל החומרים לסלט. מפוררים מעל גבינת עיזים, מפזרים קרוטונים ויוצקים כמה כפות מהרוטב. מערבבים בעדינות בידיים עד שכל העלים מצופים ברוטב. מפזרים פרמזן ומגישים מייד.