מתכון

סלט ירוק עם זוקיני כבוש ופיסטוקים מקורמלים

מרץ 2019
1 דירוגים
סלט ירוק עם זוקיני כבוש, פיסטוקים מקורמלים וקרם גורגונזולה של עינב ברמן. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע
סלט ירוק עם זוקיני כבוש, פיסטוקים מקורמלים וקרם גורגונזולה של עינב ברמן. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע

תשכחו מתערובת עלים עם רוטב פשוט מעל. הסלט הירוק של עינב חגיגי מאוד ואפילו קצת מושחת

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקרם גורגונזולה

לזוקיני כבוש

להגשה

לפיסטוקים מקורמלים

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מכינים קרם גורגונזולה: טוחנים את רכיבי הקרם במעבד מזון עד לקבלת משחה חלקה. שומרים במקרר עד יומיים.

2

כובשים וצולים זוקיני: מניחים רצועות זוקיני בקערה ומוסיפים את שאר החומרים. מערבבים היטב ומשהים 5 דקות.

3

מלהיטים מחבת פסים יבשה וצולים בכל פעם כמה פרוסות זוקיני דקה-שתיים מכל צד עד לקבלת סימני חריכה. שומרים שעתיים-שלוש בטמפ' החדר.

לפיסטוקים מקורמלים

4

מרתיחים מים בסיר וחולטים פיסטוקים כדקה. מסננים ומערבבים מיד עם סוכר.

5

מחממים שמן בסיר ומטגנים פיסטוקים על להבה בינונית-נמוכה ובבעבוע עדין 4-3 דקות עד שהם משחימים.

6

מוציאים בעזרת כף מחוררת ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר אפייה. מצננים ומתבלים בשאטה ומלח. שומרים בקופסה אטומה בטמפ' החדר עד שבועיים.

להגשה

7

מניחים בקערת ערבוב גדולה עלי חסה, צנוניות ובצל ירוק. מוסיפים קרם גורגונזולה ומערבבים. מעבירים לכלי הגשה יפה, מפזרים מעל זוקיני צלויים, פיסטוקים וחזרת. מגישים מיד.