מתכון

סלט ירוק עם קרוטונים של מצה בווינגרט סומאק

מרץ 2020
1 דירוגים
סלט ירוק עם קרוטונים של מצה בווינגרט סומאק של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם
סלט ירוק עם קרוטונים של מצה בווינגרט סומאק של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם

הסלט הזה ממש נשען על סומאק טרי וכך גם הקרוטונים אז כדאי לקנות סומאק טרי בחנות תבלינים טובה או בשווקים הערביים

אל תסתפקו בסומאק מהסופר שלרוב הוא ישן ומכיל תוספים מלאכותיים. לסומאק הטרי צבע אדום כהה, עם ארומה מאוד חזקה ש"מתקיפה" את האף ושכשטועמים אותו הוא ממש מעקצץ בפה. קרוטוני המצה – ניסיון שעשיתי לכבוד המדור – טעימים לי בהרבה מקרוטונים מלחם ועכשיו אני מקווה שאצליח למצוא מצות כל השנה רק כדי שאוכל להמשיך וליהנות מהם גם אחרי החג.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לסלט

לקרוטונים

לווינגרט סומאק

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות. שוטפים עלים ירוקים ומייבשים מעל מגבת.

2

מניחים שברי מצה, שמן ותבלינים בקערה רחבה ומערבבים עד שהמצות עטופות בשמן ובתבלינים. מניחים בתבנית ואופים 20 דקות עד שהמצות שחומות.

מכינים ויניגרט

3

מערבבים סומאק, שום כתוש ומלח. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

4

מעבירים את כל הירוקים לקערה, עלים גדולים קורעים ביד לפיסות נוחות לאכילה. מוסיפים את קרוטני המצה ויוצקים מעל ויניגרט. מפזרים מעט סומאק ומגישים.