מתכון

סלט כרובית בטחינה עמבה

דצמבר 2018
4 דירוגים
סלט כרובית בטחינה עמבה של אבי לוי. צילום: בן יוסטר, סטיילינג: אינה גוטמן
סלט כרובית בטחינה עמבה של אבי לוי. צילום: בן יוסטר, סטיילינג: אינה גוטמן

מכונה גם "סלט שופלור", כרובית בצרפתית. נהגו להגיש אותו בתחילת הארוחה, להרגיע את הרעבים, שלא ישלחו ידיים לסירים

במתכון הזה, בשונה מהמתכון המקורי של אימא שלי, הכרובית עברה שינוי והיא מוגשת עם טחינת עמבה ובצל ירוק.

 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לטחינה עמבה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מניחים פרחי כרובית בקערה, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מחממים תנור ל־200 מעלות. מעבירים את הכרובית לתבנית וצולים כ־15 דקות עד שהיא זהובה.

מכינים טחינה עמבה

2

מערבבים את מרכיבי הטחינה עם מים קרים ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד - לא דליל ולא סמיך מדי.

3

מוזגים טחינה לצלחת הגשה ומסדרים מעל את הכרובית. מזלפים שמן זית ומגישים עם בצל ירוק.