אם תשאלו את אימא שלי איזו תוספת אני הכי אוהבת, היא לא תחשוב אפילו שנייה אחת ומיד תגיד "שופלור!" הכרובית המטוגנת ששוחה ברוטב מרוקאי מתקתק קלאסי עושה לי את זה יותר מכל מנה אחרת
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב
אופן ההכנה
1
מרתיחים מים עם מלח בסיר ומבשלים את פרחי הכרובית 10 דקות. מסננים ומצננים.
2
מכינים קערה עם קמח וקערה עם ביצים טרופות. הציפוי ידחה את השמן ויספוג את הרוטב.
3
מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. מקמחים את פרחי הכרובית ומנערים את עודף הקמח. טובלים בביצים ומשם לסיר הטיגון. מטגנים בכמה מחזורים במשך 3-2 דקות עד שמזהיב יפה. מוציאים למסננת או לנייר סופג.
4
מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר רחב או בסוטאז', מוסיפים שום ומזהיבים קלות עד שעולה ריח. מוסיפים את העגבניות ומאדים 3-2 דקות. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מתבלים בשאר החומרים, מערבבים, טועמים ומתקנים את התיבול. הרוטב צריך להיות מתקתק.
5
מוסיפים את פרחי הכרובית לרוטב, מנמיכים את הלהבה ומבשלים רבע שעה או עד לריכוך סופי של פרחי הכרובית.
6
מגישים כתוספת או כחלק מהמנות הראשונות, או בכריך.
מתוך ספרה של יונית צוקרמן "מלכת המטבח". צילום: אפיק גבאי. הוצאת מודן. 118 שקלים. כשר